Experiment för barn i tonhöjd och volym

Experiment för barn i tonhöjd och volym


Pitch och volym experiment tillåta elever att lära sig hur ljud görs med flyg, gaser och sina egna trumhinnor. Genom att testa tonhöjd och volym, kommer barnen komma till en bättre förståelse för hur deras kroppar fungerar och hur något osynligt för ögonen, såsom ljudvågor, interagera med den verkliga världen.

hemlagad trombon

En kvarvarande cylindrisk skarp kan och vissa kartong göra en gör-det-själv-trombon som hjälper eleverna lära sig om planen. Linda chip kan tätt med kartong för att bilda en hylsa runt burken som passar tätt, men kan glida upp och ner. Visa dina elever ljudet burken gör när du trycker på den med hylsan hela vägen. Skjut sedan hylsan ned så långt som möjligt och knacka på kan igen. Eleverna kommer att få höra en mycket djupare ton som ljudet påverkas genom att köra ner pappersröret. Detta är samma skäl djupare ljud kommer från ett fullt utsträckt trombon.

Spela burkar

Om eleverna har någonsin hört havet genom att hålla en snäcka till sina öron, har de upplevt resonans. Skalet reflekterar ljudet av sitt eget blod rusar tillbaka till sin trumma. Inrätta ett experiment, så eleverna kan testa hur tonhöjden resonans påverkas av fartygets storlek hålls till deras öron. Samla glasburkar i olika storlekar. Låt eleverna håller vardera till sina öron så att de kan höra skillnader i planen.

ljud Lens

En liten bit av torris bundna inuti en gummiballong kommer att fylla ballongen med koldioxid och ger dig ett verktyg för en lektion på volym. Ljud färdas långsammare genom koldioxid än den gör genom luft. Detta, i kombination med formen av ballongen, fokuserar ljud. Har eleverna stå med en koldioxidfylld ballong mellan dem och viska till varandra. Deras röster kommer att förstärkas.

head Harp

Ljudet färdas mer effektivt genom fasta föremål än luft. Dina elever kanske inte tror dig när du berätta det, men du kan bevisa det med ett experiment. Knyt en lång bit snöre till toppen kurvan av en tråd hängare. Linda den andra änden av strängen flera gånger runt en students pekfinger och få dem svänga hangaren så den träffar en metallyta, såsom sidan av ett skrivbord eller ett arkivskåp eller stolsben. Detta kommer att ge en tråkig ljud. Nu har dem täcker öronen med händerna och luta sig över så att de kan svänga hangaren in i ytan igen. Den här gången ljudet blir mer harmonisk, eftersom det rör sig upp snöret genom sin hand och direkt till öronen snarare än genom luft i örat.