Buddhistiska hantverk för barn

Buddhistiska hantverk för barn


Buddhismen grundades i Indien i 6: e århundradet f.Kr. av Siddhartha Gautama. Det är nu den fjärde största religionen i världen. Om du vill lära dina barn om buddhismen, ett bra sätt att göra det är genom att göra hantverk. Dina barn kommer att lära sig om buddhistiska tro och även utveckla sin kreativitet när du gör hantverk.

Lotus Flower hantverk

Inom buddhismen symboliserar lotusblomma andlig tillväxt och upplysning. Barnen kan göra många hantverk med hjälp av lotusblommor och kan göra blommorna också. Om du har riktiga lotusblommor, kan barnen torka dem mellan sidorna i en bok, sedan använda dem för att dekorera tidskrifter, kort eller bärbara datorer. Barn kan också göra lotusblommor eller origami lotus och få dem att flyta på vatten. Äggkartonger kan också användas för att göra en lotusblomma. Trimma kanterna på äggkopp att se ut som blommor, måla den, sedan lägga till fler kronblad gjorda av kartong papper. Krypa kronblad med en sax.

Wheel of Life Crafts

Livets hjul symboliserar Buddhas lära. De åtta ekrar är att påminna människor om de åtta levnadssätt. Barn kan också göra hantverk med livets hjul. Utskriftsmallar av livets hjul och låt barnen färglägga den. De kan också göra sina egna hjul med kartong. Barnen kan också göra ett hjul av hemlagad spela deg. Använd en kopp salt, 1 1/2 koppar mjöl, 1/2 kopp vatten och 2 msk olja för att göra degen.