Olika typer av små svarta buggar Funna i Bed

Olika typer av små svarta buggar Funna i Bed


Insekter är en av de sista saker du vill stöta på i din säng, men mikroskopiska varelser är ändå närvarande i madrasser av alla slag. Oavsett hur ren du håller din sovutrymmen, kan du vara frustrerad över att dessa objudna organismer fortsätter att ge sig till känna. Parasit buggar är ofta svåra att upptäcka och ännu svårare att bli av med, men saklig information om de små skadedjur kommer att gå en lång väg mot att förebygga och utrota.

gemensam Bedbug

Den gemensamma vägglus, en epidemi källa ångest och oro runt om i världen, är svårfångade under dagen men aktiva på natten. Dessa små insekter foder av mänskliga värdar, skapar små svullna knölar där de biter. De gillar att gömma sig i skrymslen och vrår i madrasser och är ofta bra på att dölja sig. Vägglöss är skickliga på att anpassa sig till sin värd miljö. De är platta, vinglösa och kan vara svart i färg om de är faktiskt en djup brun. Små fläckar av blod på en madrass kan indikera närvaron av utfodring vägglöss i närheten.

loppor

Djurägare bör vara noga med att övervaka sina djur för loppor, eftersom en hårig bärare snabbt kan leda till en madrass angrepp. Loppor kan lätt upptäckas på ytan av sängen, eftersom de inte är intresserade av att gräva inne i madrassen eller låda våren. Tvätta lakan och alla andra sängkläder i en vanlig tvätt cykel för att bli av med loppor, och dammsuga madrassen. Denna typ av bug reser oftast upp till madrassen från golvet, där det bor mer bekvämt. Behandla områdena under och runt sängen med loppor enavstötande produkter för att hålla dem i schack, och se till att ditt husdjur är välpreparerade och rena vid alla tidpunkter.

Dammkvalster

Dammkvalster bor i damm, och de framkalla en allergisk reaktion hos vissa personer. Dessa små buggar kan inte upptäckas utan ett mikroskop. De är relaterade till spindlar, och de livnär sig på mänskliga hudceller. Dammkvalster njuta värme och fuktighet, så sängkläder och madrasser ger en idealisk miljö för deras tillväxt. Allergisk reaktion, såsom väsande andning och en täppt näsa på att vakna, är oftast det enda tecknet på dammkvalster. De är svåra att helt undvika, men tvätta sängkläder regelbundet bör minimera problemet. Undvik damm så ofta som möjligt, och behandla allergier med medicinering och huskurer.

överväganden

Vägglöss har blivit utbredd i många städer runt om i världen, angriper madrasser av intet ont anande människor som de livnär sig. Vid första tecken på små, kliande, röda knölar på huden, kontrollera sprickor och slemhinnan i madrassen för att lokalisera problemet. Anlita en professionell konsult vid behov. Det är klokt att kasta bort en infekterad madrass, eftersom det inte finns någon att se till att bedbugs inte kommer dyka upp igen. Ofta måste kläder och sängkläder också kastas efter ett angrepp i hemmet. Medan mindre försåtliga typer av buggar kommer att försvinna med en enkel tvättning eller två, vägglöss är mycket mer envis och irriterande för mänskliga värdar.