Hur man kan förbättra din koncentration och ditt arbete

Hur man kan förbättra din koncentration och ditt arbete


Bibehålla fokus på arbetet kan bidra till att öka produktiviteten och ökar dina framtidsutsikter på lång sikt. Din förmåga att koncentrera sig kan påverkas av brist på sömn, dålig motivation eller helt enkelt ha för många saker som händer i stället för att slå ut för att möta enklare, tydligt definierade mål. Genom att implementera grundläggande strategier och göra dem till en del av din dagliga rutin, kortsiktiga och långsiktiga koncentration förbättras och din operativa utgång stiger därefter.

Instruktioner

1 Sätt avsätta tid för att koppla av genom att välja en aktivitet som gör att du kan fokusera på något annat än arbete. Ta en promenad genom parken vid lunchtid, sitta på en bänk i solen och läsa några sidor ur en bok eller sträcka ut på gräset och ta en välförtjänt tupplur. Använd avkoppling att rensa stress och ladda din kropp och själ.

2 skick själv genom att spela ut din arbetsdag i huvudet. Förbered effektivt genom att utvärdera vilken typ av arbete som du måste fylla i, avgöra svårigheten i projektet och fastställa den tid som krävs för att slutföra uppgiften. Gör en mental anteckning om eventuella prioriteringar men aldrig placera orealistiska förväntningar på dig själv. Gör dina dagliga mål mätbara och uppnåeliga.

3 Använd din mentala bilden för att formulera en åtgärdslista. Skriv ner en lista på allt du vill uppnå på jobbet, oavsett hur triviala eller simpla varje aktivitet kan tyckas. Se till att alla de uppgifter du har visualiseras ta sig in på listan. Prioritera varje enskild post på listan så att de viktigaste sakerna är klar först. Föra över oavslutade uppgifter på följande dags lista.

4 Förbered arbetsområdet på ett effektivt sätt genom att ta bort skräp; se till att du bara har de verktyg eller resurser som krävs framför dig. Kasta gamla kaffekoppar, papperslappar och allt annat som gör din arbetsområdet ser stökigt. Upprätthålla en mer organiserad miljö för att utveckla en organiserad sinne.

5 Hantera din tid på ett effektivt sätt genom att använda din lista för att schemalägga uppgifter från tidsramar. Etablera regelbunden men realistiska tidsfrister så att du har mål att arbeta med under dagen. Bli inte frustrerad om du kör över tid på en viss uppgift; så länge du lär dig att avsätta mer tid för långsiktig jobb i framtiden, din tid ledningarna färdigheter förbättras oavsett.

6 Lär dig att gå ifrån frustrerande situationer under några minuter för att ge dig tid att fokusera. Ta en kaffe, ta några minuter för att prata med en kollega eller plocka upp en tidning att läsa. Kom ihåg att alla har olika koncentrations spann och genom att lämna en uppgift att lösa för en stund, kan du återgå till den fräsch och laddas.

7 Belöna dig själv när dina planer träna. Skriv ner dina prestationer och ge dig själv en mental klapp på ryggen när dina koncentrationsnivåer har hjälpt dig att uppnå dagliga mål. Motivera dig vidare genom att behandla dig en liten personlig present om du lyckas koncentrera och fokusera helt på särskilt svåra projekt.