Att göra en frigolit Boat

Att göra en frigolit Boat


Styrofoam är ett bra material för att göra leksaksbåtar eftersom det flyter lätt. En båt gör aktivitet kan avnjutas av barn i alla åldrar; bör dock en vuxen vara närvarande på grund skära styrofoam båten bas och kraftigare papper segel kan vara farligt för små barn. Barnen kommer att njuta bygga och segla sina båtar. Uppmuntra en grupp barn till varje gör sina egna båtar och tävla med dem över deras vattenfylld, plastbehållare sjön. Vatten kan stänka under denna verksamhet, så kan det vara bäst att slutföra detta hantverk utomhus.

Instruktioner

1 Mät och markera en rektangel på frigolit som mäter 10 inches med 5 inches. Klipp ut frigolit rektangel.

2 Shape ena änden av frigolit i en triangel att bilda fören på båten. Använd kniv eller sax för att klippa bort överflödigt frigolit. Skär en liten skåra i den andra punkten på bågen, ungefär en tum från kanten.

3 Gör ett hål i mitten av styrofoam med bladet av kniven eller spetsen på saxen. Placera ett sugrör i hålet.

4 Skär en rektangel ca 6 inches bred och 4 inches lång från en bit av färgat konstruktion papper. Använd tejp för att fästa denna konstruktion papper segla till sugrörs masten i mitten av båten.

5 Skär en längd av sträng som är ungefär 1 ½ gånger längden av den stora, plastbehållare. Tråd ena änden av strängen i skåran skuren i fören på båten. Bind in en knut. Anslut den andra änden av snöret till berget eller vikt.

6 Fyll den stora behållare med vatten. Placera styrofoam båt vid en ände av den stora behållaren. Stå vid den andra änden som håller stenen. Släpp sten eller vikt i vatten och använd ett stoppur för hur lång tid det tar båten att segla över vattnet.