Hur man rengör en fårskinn Rug

Hur man rengör en fårskinn Rug


Precis som alla matta, gör en fårskinn matta kräver rengöring från tid till annan. Många fårskinn mattor kan tvättas både för hand eller med maskin. Med detta sagt, är det bäst att tvätta fårskinn matta hand om din tillverkarens instruktioner anger något annat. Handtvätt din fårskinn matta är faktiskt ganska lätt, och när det görs på rätt sätt kan det hjälpa till att hålla mattan i funktionsdugligt skick under en längre tid.

Instruktioner

1 Fyll ditt badkar med ljummet vatten. Tillsätt några droppar av en mild diskmedel. Du ska aldrig använda tvål eller rengöringsmedel som innehåller blekmedel eller enzymer eftersom de kan skada läder sidan av matta.

2 Ta din fårskinn matta utanför och skaka det rent. Se till att den är fri från damm, smuts, skräp och hår.

3 Placera fårskinn matta i badkaret med vatten med furry sidan nedåt. Sänk mattan och tvätta den för hand i tvål badvattnet.

4 Töm badkaret alla tvål badvattnet. Skölj mattan med kallt vatten för att avlägsna eventuella tvålrester.

5 Pressa ut så mycket vatten som möjligt från din fårskinn matta. Använd vita handdukar att badda mattan torka lite mer.

6 Ta mattan tillbaka utanför och hänga den på klädstreck. Låt den torka utanför, men undvika att ställa in den i direkt solljus eller höga temperaturer.

7 Kamma mattan att åter fluff tupplur när mattan är nästan torr. Använd en stålborste husdjur för detta. Om ullen är lång, låt den torka helt innan du borsta tupplur.