Hur man reparerar en 12 volts batteri som kokades Dry

Hur man reparerar en 12 volts batteri som kokades Dry


Det är troligt att en 12 volts batteri som är kokt torr är en översvämmad-cell, blybatteri som är monterat i fordon. Den innehåller sex enskilda celler som var och en producerar två volt och cellerna innehåller bly-plattor helt täckt i elektrolyt vätska - om batteriet är i gott skick. Ett batteri som är kokt torr, på grund av att utsättas för hög värme, kommer inte att innehålla någon vätska och sulfate kan ha bildats på blyplattorna. Det kan vara möjligt att reparera batteriet, beroende på graden av sulfatering som är bildad.

Instruktioner

1 Ta bort de sex plastcellproppar från toppen av batteriet. Använd en skruvmejsel, eller skruva av dem med hjälp av fingrarna.

2 Kontrollera plattorna för sulfatering. Titta i varje enskild cell. Om plattorna är helt täckt av avlagringar svavel, då det finns så mycket att du inte kan se plattorna lite du kan göra och ett nytt batteri måste köpas. Men om det är bara delvis insättningar svavel och Små kristaller och delar av plattorna är synliga, då är det verkligen värt att försöka en reparation.

3 Häll destillerat vatten i varje cell noggrant. Fylla cellerna upp till den maximala markör som finns på den inre väggen av varje cell. Fyll inte. Låt batteriet i fem minuter och sedan kontrollera vätskenivån igen, eftersom du hittar de behöver påfyllning. Utelämna cell täcker för tillfället.

4 Anslut batteriladdaren till batteripolerna. Den röda klämman ansluter till "+" och den svarta klämman ansluts till "-" terminal.

5 Välj lägsta avgiften inställning kan på batteriladdaren; det förmodligen kallas "underhållsladdning". Det är viktigt att du ladda batteriet långsamt och under en lång tid för att framgångsrikt reparera den. För sulfate att skingra, destillerat vatten du hällde i cellerna måste förändras i elektrolyten, vilket är faktiskt svavelsyra. Eftersom batteriet hade kokat torr, det fanns ingen vätska i cellerna så att cellerna innehåller för närvarande rent destillerat vatten.

6 Slå på batteriladdaren och låt den ladda batteriet i 12 timmar. Efter 12 timmar, ta en titt i cellerna och känna sidan av batteriet, men inte stänga av laddaren. Batterihöljet blir varm och små bubblor börjar stiga i varje cell, om reparationsprocessen fungerar. Om batterihöljet är helt cool och inga bubblor stiger, det finns ingen mening med att fortsätta som batteriet inte tar en avgift. Du behöver för att få en ersättare.

7 Låt batteriladdningen kontinuerligt under ytterligare 12 till 18 timmar. Detta kan tyckas som en lång tid, men det är nödvändigt att slutföra reparationen. Nu när du har sett bubblor stiger, du vet reparationen är benägna att arbeta.

8 Stäng av laddaren. Ta bort klämmorna från batteripolerna. Ta en snabb titt i cellerna - bubblorna stiger snabbt. De flesta, om inte alla, av svavlet insättningar har dispergerats. Den sida av batteriet är också ganska varm, så att du kan vara säker på att batteriet är reparerad.

9 Sätt tillbaka plastceller mössor. Skruva sedan på med fingrarna och dra åt dem med hjälp av en skruvmejsel, i förekommande fall.