Hur man fångar en tennisboll

Hur man fångar en tennisboll


När du först lära sig att spela en sport, såsom baseball, är det viktigt att ta din tid och öva de grundläggande färdigheter att lära känna. Att spela fångst med en tennisboll tillåter spelare att öva konsten att fånga och kasta en boll. En tennisboll är mycket mjukare och lättare än en baseball, och kommer ofta att inte skada om de fastnar på fel sätt. När du har den grundläggande mekaniken ner av hur man fångar en tennisboll, kan du börja använda en riktig baseboll.

Instruktioner

1 Håll ögonen på tennisboll. Titta på bollen håller du beredd för det som det kommer i din väg. Det ökar också din hand-öga-koordination som du tittar på bollen kommer mot händerna.

2 Flytta med bollen. Det är mycket lättare att fånga en tennisboll kommer mot dig om det är avsedd för bröstet eller mitten av kroppen. Detta kompletterar hålla koll på bollen. Om bollen är till vänster eller höger, blir det mycket svårare att se bollen träffa dina händer. Det är också svårare att ta hänsyn till förändringar i bollens riktning.

3 Använd båda händerna för att fånga bollen. Med hjälp av två händer kan du använda din sekundära hands för att hjälpa lås bollen och eliminera någon chans att släppa bollen. Detta är viktigt om du bär en baseballhandske till fältet bollen. När du bär en handske, använd din icke-behandskade hand för att stödja handsken och lås det stängda.

4 Håll dig i "färdiga" positions lätt böjda knän som om huk, armar framför bröstet och handflatorna vända utåt. Om din kropp är redo att fältet tennisboll, du är mycket mer sannolikt att fånga bollen. Du vill inte att fångas utanför vakt och måste vrida kroppen till en fältpositions du kan glömma bollen, tappar balansen och slutligen släppa bollen.