När ska jag Avstängnings min damm filter för vintern?

När ska jag Avstängnings min damm filter för vintern?


Damm filter behövs inte under vintermånaderna, men dammar som innehåller fisk måste ha sina upplösta syrenivåer upprätthållas för att förhindra fiskdöd. Faran med att köra en damm filter och pump på vintern ligger i intensiva temperaturer gör skador på pumpen eller slangar. Håll några förmildrande omständigheter i åtanke.

Fisk

Om damm har fisk, komplettera din dammens syrehalten genom en luft sten eller luftpump, om du har för avsikt att stänga av filter och pumpar för vintern. Några luft stenar kan placeras på olika ställen i dammen för att tillhandahålla syre för fisk, skall ytan vattnet fryser. Fisk kan överleva under en längre tid i en frusen damm, men risken för skador eller dödsfall minskas med hjälp av en damm värmare för att hålla ett hål smälts i isen. I en nypa, kan en kastrull med kokande vatten som släpps ut på isen gör tricket också.

vattenväxter

Om din damm eller vatten trädgård har bara vattenväxter och ingen fisk, kan du säkert stänga av filtret efter den sista av vegetationen har dött ut. Detta sker vanligtvis i mitten av januari. Använd en skimmer för att avlägsna överskott flytande debrisa stänger sedan av filtret för vintern. På våren kan du vill göra en fullständig vattenbyte, som en frusen damm är lika mycket en magnet för löv och skräp som det är på sommaren.

alger

Om din damm filter körs enbart för att förhindra en algblomning kan du stänga av pumpen betydligt tidigare. När den första frosten träffar, vanligtvis runt slutet av november, chanserna att få en algblomning minska avsevärt. Stäng din damm filter ner efter temperaturer konsekvent falla in i 30-talet Fahrenheit på kvällarna, och din damm kommer att förbli alger gratis för resten av säsongen.

myggor

Vissa damm ägare kör sina pumpar och filter enbart för att hålla vattnet från att stagnera och myggor från att ta tillfället i akt att lägga ägg och kläcks larver i vattnet. I värmen på sommaren, i så lite som en 12-timmarsperiod, kan myggor lägga ägg och larver kommer att börja kläckas i en stilla damm. Om du håller dina filter och pumpar igång enbart för att hålla vattnet i rörelse för skadedjursbekämpning, kan du säkert förvandla dina pumpar och filtrerar bort i slutet av oktober och början av november. När temperaturerna börjar falla, myggor bli ett mindre problem, och din damm kommer att vara fredliga och felfri.