Hur man reparerar en C-klass RV Tak

Hur man reparerar en C-klass RV Tak


Du kanske inte att tillståndet i taket på din RV tills något går fel. Detta kan förstöra din semester. En läckande tak och en regnstorm kan förstöra inte bara resan men allt du har tagit med dig, liksom. Du behöver särskilt känna till grunderna för hur man reparerar en C-klass RV tak, eftersom C-klass, med dess over-the-hytten sängdesign, har ett tak stil som är föremål för mer slitage än schablon RV tak stilar .

Instruktioner

1 Sopa bort hela taket. Gör detta långsamt och med korta rörelser kvasten. Målet är inte bara att rensa skräp från taket, men så att du kan gå hela takytan så att du kan känna eller höra några punkter i taket som kan ha ruttnat. Sektioner som har ruttnat kommer att vara mycket fjädrande under foten och göra en kras ljud.

2 Spraya ner hela taket så att det tvättas rent av något träd tjära eller fågelspillning. Använda vanligt vatten, en trädgårdsslang och din kvast att göra detta; kvasten gör att du kan skrubba ytan.

3 Om du hittar en ruttnade del av taket, från insidan av RV, ta bort takpaneler. Använd en spett för att ta bort hela bit plywood som innehåller ruttet trä. Klipp ut och montera en ny bit av marinplywood till området. Fäst den nya plywood till samma bärare med spikar i rostfritt stål. Sätt tillbaka takpaneler.

4 Fyll på marina tätnings täta i täta pistol och täta följande platser på taket: längs kanten trim, över någon hårdvara (spikar, skruvar), runt några ventiler eller luckor och på framsidan trim tak över hytten sängen . Det område av taket där den möter kroppen av hytten är föremål för en hel del stress från att köra. RV tak läcker främst från de punkter där de har punkterade, inte från ett fel i taket materialet.

5 Re-coat taket med en elastomer beläggning som matchar den primära takmaterial. Använd en beläggning avsedd för gummi tak endast om du har en gummi tak på RV. Sprid beläggningen med en roller, låt torka och upprepa tills du har tre lager på din C-klass RV tak. Om du hittar några betydande revor, tårar eller skrubbsår i en gummi tak, fixera dem med en lapp från patch kit.