Kristall Glas Stem Identifiering

Kristall Glas Stem Identifiering


Oavsett om du ärvt en vacker Glas set eller köpa enskilda delar på en loppmarknad eller antikviteter butik, de flesta av oss har glas som vi älskar men vet inte mycket om. Att hitta tillverkare och mönster av en stam tar lite forskning. Emellertid är payoff veta mer om din kristall porslin. Det gör det mer värdefull för dig, om du väljer att behålla den, och till marknaden, om du väljer att sälja.

Hitta Makers Mark

Titta på botten av glas för en tillverkare. Detta kan vara en signatur eller en symbol. Eftersom undersidan kan ha en utarbetad dekorativ snitt eller bäras genom användning, kan det vara svårt att urskilja märket. Använd ett förstoringsglas för att få ett bra utseende.

Ta kontakt med bolaget

När du har identifierat en tillverkarens varumärke, kontakta företaget om det är fortfarande i verksamheten. Många företag erbjuder hjälp att identifiera kristallmönster, inklusive äldre och avvecklade Glas.

Titta igenom Crystal Collectors Guides

Använd illustrationerna och beskrivningarna i glas guider identifiering för att hitta din pjäs. Börja med en allmän guidebok som "kristall Glas Identification Guide" av Bob Page och Dale Frederiksen. Denna bok innehåller bilder på över 4000 kristall mönster från mer än 400 glastillverkare. Om du känner tillverkaren av stam, använda boken index för att se alla mönster från bolaget. Om du har inte kunnat identifiera glas maker, jämföra mönstret för din pjäs till styr detaljerade illustrationer.

Konsultera andra samlare

Gotländska Stemware samlare är bra resurser för att hjälpa dig att identifiera din egen porslin. Delta antikviteter och samlarobjekt program eller besök antikaffärer. Hitta bås eller butiker som har ett omfattande utbud av Glas. Prata med ägaren och se om han eller hon kan ge dig mer information om din pjäs. Leta efter en nationell glas samlare klubb att gå och nätverk via e-post med andra medlemmar. Ta reda på om det finns en lokal organisation av glasentusiaster du kan gå. En webbplats som Meetup är till hjälp för att hitta andra i ditt område som har detta intresse. Vid kommunikation med en kollega samlare, visa detaljerade bilder och ger detaljerna i Glas du vill identifiera. Dela funktioner såsom tillverkarens markeringar, etsade eller graverade mönster och storlek.

Kontakta en Crystal utbytesservice

Kina och kristall avbytartjänster specialiserade på att hjälpa människor att förvärva porslin som har upphört eller är svårt att hitta. Replacements Ltd erbjuder en kostnadsfri tjänst för att identifiera Stemware beslutsfattare och mönster. Skicka ett foto av din pjäs via fax, e-post, eller amerikanska postverket. När stammen har identifierats, kan du köpa flera stycken, om sådana finns, eller ens sälja din glas till företaget.