Vad är skillnaden mellan en smartphone och en 3G-enhet?

Vad är skillnaden mellan en smartphone och en 3G-enhet?


Många typer av mobiltelefoner är tillgängliga idag och smarta telefoner är de mest populära på grund av sin mångsidighet. Smarta telefoner arbetar ofta på 3G-nätet, men det är inte alltid fallet.

Definitioner

En smart telefon är en mobiltelefon som har flera funktioner såsom tillgång till Internet, möjligheten att synkronisera med en dator, och inbyggda och eventuellt nedladdningsbara program också. En 3G-enhet är helt enkelt en enhet som använder 3G-nätet för Internet hastighet. En 3G-enhet behöver inte vara en smart telefon och en smart telefon behöver inte köra på 3G-nätet.

typer

De flesta moderna smartphones körs på 3G-nätet, men smarta telefoner också köra på långsammare trådlösa nätverk och den nya 4G-nätet, vilket är snabbare än 3G. 3G-enheter som inte är mobiltelefoner inkluderar vissa datorer och personliga digitala assistenter.

fördelar

3G-nätet är ungefär 11 gånger snabbare än den gamla andra generationens trådlöst nätverk. Det möjliggör överföring och uppspelning av filmer och musik. Detta gör det till ett perfekt komplement för smarta telefoner.