Hur hänga tunga gardiner på betongväggar

Hur hänga tunga gardiner på betongväggar


Hängande gardiner på en betongvägg kräver användning av ankare för att hålla gardinstång på plats. Bara borra en skruv i ett borrat hål kommer inte att fungera; typiska vägg skruvar kommer inte att hålla i betong. Det finns flera olika typer av väggankare som alla har specifika användningsområden och vikt betyg. Detta är saker att tänka på när du köper ankare för att hålla stavarna och gardiner på plats. Köp ankare avsedda för betong, och det kan också bära tyngden av gardinerna.

Instruktioner

1 Mät från en sida av fönstret ut mot väggen det angivna avståndet för gardinstång fästet. Markera denna plats med en blyertspenna. Mät från golvet upp till höjden som behövs för gardinstång, och markera den i platsen för den första blyertsmarkering. Håll ett fäste upp till blyertsmarkering för höjd och justera fästet att anpassa bredden blyertsmarkering. Använd pennan för att markera fästet skruvhålen på väggen. Upprepa detta steg på den motsatta sidan av fönstret.

2 Sätt murverk borr i slagborren. Ställ inställningsratten på hammarborr bara borra. (Hammer borrar är utformade för att utföra en hamrande och borrning rörelse samtidigt,. Behövs inte slagrörelse för detta projekt)

3 Borra hål på betongvägg med slagborren. Paketet av ankare kommer att specificera hur djupt att borra hålen.

4 Tryck en alligator ankare i varje hål. Använd en hammare för att knacka huvud ankare så att de är i jämnhöjd med väggen.

5 Placera gardinstång fästen över väggankare. Sätt i och dra varje skruv med en skruvmejsel. Med hjälp av en skruvmejsel för att dra åt konsolskruvarna kommer att hindra dig från stripp ut väggankare från över åtdragning med en borr.