Vad är en vev positioneringssensor?

Vad är en vev positioneringssensor?


Vevaxeln lägesgivare är utan tvekan bland de mest avgörande på din motor. När datorn kan göra en gissning och kompensera för förlusten av nästan alla andra, alla datorns kontrollfunktioner kretsar bokstavligen runt information från CPS och kamaxellägets sensor.

Funktion och syfte

Flesta vevaxeln lägessensorer utnyttjar en kugghjulsliknande "reluctor wheel" monterad på vevaxeln, med en magnet på en sida av hjulet och en magnetisk Hall Effect sensor på den andra. Som reluctor hjulets "tänder" passerar framför magneten, orsakar de en ökning eller minskning av styrkan hos det magnetiska fältet. Den reluctor hjulet kan ha en eller flera saknade tänder; varje gång datorn detekterar en långvarig ökning av fältstyrkan, vet den precis där vevaxeln är i dess rotation.

Fel

Eftersom CPS band i alla andra aspekter av motorstyrning, kan det yttra sig som ett misslyckande i valfritt antal system. CPS misslyckande kommer oftast manifesteras som en konstant miss på mer än en cylinder, men motorn kan bara känna trög om sin dator använder en patch-kodsystem för att kompensera för en vikande CPS. Hursomhelst, kommer det mer än sannolikt utlösa en check motorn ljus.