Hur att plantera gurkor i ett växthus

Hur att plantera gurkor i ett växthus


Gurkor odlas ofta i växthus för att förhindra insekts- och sjukdomsproblem som uppstår när gurkor odlas utomhus. De växande kraven för växthus gurka är annorlunda eftersom temperatur, nivå av näringsämnen i jorden och ljusnivåer måste vara tillräcklig för att odla friska plantor. Men bin, som är viktiga för pollinerande växter, är vanligtvis inte förekommer i ett växthus. Därför köper utsäde från europeiska gurka sorter, även känd som alla kvinnliga eller gynoecious sorter eftersom de producerar frukt parthenocarpically eller utan pollinering.

Instruktioner

1 Ta ett jordtest att ta reda på vad som behövs ändringar för maximal produktion av gurkor i växthuset. Du kan kontakta den lokala länet jordbruks förlängning kontor. De kommer inte bara att ge dig information om det rätta sättet att ta ett jordtest, men där att skicka provet när det samlas. Det tar vanligtvis tre till fyra veckor att få jordtestresultat.

2 Applicera alla jordförbättringsmedel som rekommenderas från jordtest tillsammans med en 1- till 2-tums lager av kompost över ytan av planteringsområdet i växthuset. Arbetet ändringarna och kompost i de översta 6 inches av jorden med en spade eller en hacka. Rake plantering område slät.

3 Förbered planterings behållarna. Det är bäst att börja gurka frön i plantering behållare i stället för marken, eftersom den typ av gurka utsäde som används i växthusproduktion är dyrt och det är mindre chans av plantor attackeras av insekter eller svampsjukdomar. Fyll individuella planterings behållare lämpliga för att hålla en anläggning vardera med en soilless potting medium. En soilless potting medium innehåller steriliserad plantmaterial tillsammans med ett vätmedel och svag lösning av gödningsmedel. Använd inte trädgårdsjord eller osteriliserade krukjord som kan innehålla svampsporer eller insektägg. Krukorna bör vara minst 3 inches djup och 2 inches med 2 inches bred. Några krukor som lämpar sig för att starta gurka utsäde är biologiskt nedbrytbara och kan planteras direkt i marken.

4 Frön halv tum djupt i planterings behållarna när dagtid temperaturer i växthuset är 26,6 till 29,4 ° C och nattetid temperaturer är 18,3 till 23,8 grader C. Håll fröna fuktig, men inte vattendränkt under tillväxtprocessen. De bör gro, eller gro i cirka tre dagar.

5 Flytta växterna till den permanenta plantering sängen inuti växthuset när de har två uppsättningar av äkta blad. Växt på samma djup som de planteras i behållaren. Var mycket noga med att inte störa rötterna medan omplantering. Utrymme växterna 2 fötterna isär. Rader bör vara tre till fyra fot isär.

6 Håll jorden runt växterna fuktig, men inte blöt, under hela växtperioden. Låt inte blad och frukter för att bli blöt medan vattning. Om växande typ vining stället för bush sort, ge stöd med en spaljé eller annan enhet under växtperioden. De flesta gurka sorter börjar producera frukt inom 60 dagar efter plantering.