Behandling för knä utgjutning

Behandling för knä utgjutning


Knä utgjutning, även känd som "vatten på knäet", är ett tillstånd där kroppen reagerar på skada eller infektion genom att orsaka vätska att rusa till området, vilket orsakar smärtsam svullnad. Ibland svullnad kan bli enorma, och omedelbar behandling är nödvändig. Oftare är dock svullnad nominella, och kan ofta behandlas med huskurer. Denna artikel kommer att ge dig några alternativ för behandling av knä utgjutning.

Svullnad

Effusion är en insamling av vätska i knäet. Denna vätska är ofta resultatet av kroppen svarar på en skada, såsom en förskjutning eller trauma. Den skadade vävnaden reagerar med svullnad och blir mer inflammerad, vilket orsakar det gemensamma att svälla. Detta kan bli ganska dramatisk och få stor nog att skarven visas deformeras och kan inte böja. Fluiden är en kombination av plasma, blodplättar och blod, och är ofta svagt gul till färgen. Om det gemensamma blir grovt svullen, kommer medicinsk behandling blir nödvändig.

Hem Behandling

För mild svullnad som orsakas av skada eller trauma, kommer ett hem botemedel ofta räcka. ICE behandling - (I) ce, (C) ompress, och (E) Levate - är ofta mycket effektiva. Undan skadade knä omedelbart, och tillämpa en kall kompress till det gemensamma. Detta kan vara en påse med is, eller ens en påse frysta grönsaker. Lägg en trasa över knäet och tillämpa isen till det gemensamma. Prop benet ovanför höften, och sedan linda isen på knä. Is den i minst 20 minuter, och sedan använda en tryckförband till knäet och hålla den förhöjda så mycket som möjligt. Behåll denna ordning under minst 24 timmar, isbildning gemensamma med några timmars mellanrum, och se om svullnaden minskar. Det är viktigt att inte anstränga knät och låt det återhämta sig helt, även efter det att svullnaden har minskat.

Medicinsk vård

Aspiration är vanligtvis nästa steg när ett knä inte minskar på egen hand, eller när svullnaden är kompromissa fogen. Detta görs genom att en läkare eller sjuksköterska, antingen på en akutmottagning eller en läkarmottagning. Knäet steriliseras och en stor spruta med en nål sätts in i utrymmet mellan knäleden. Knäet manipuleras sedan för att strängspruta så mycket av vätskan som möjligt, och fluidet dräneras in i sprutan. Ofta denna vätska kommer att analyseras för att se till att det inte finns någon infektion.

kortikosteroider

Ett annat alternativ som kan administreras av en läkare eller sjuksköterska är injektion av en kraftfull kortikosteroid i den nyligen aspire gemensamt. Detta har effekten att minska inflammation för långvarig lindring av svullnad och stelhet. Resultaten varierar hos patienter, men de flesta människor kommer att visa betydande minskning av svullnad och smärta, som kan vara allt från några veckor till flera månader. Vanligtvis används endast för patienter som har en skada eller andra problem som måste lösas för att ge långsiktig healing.

Resten

En av de enklaste metoderna för att hjälpa till att få bort vatten från knäet är att vila leden. Oavsett behandling används för att initialt få svullnaden ner kommer att vara meningslöst om skadan upprepas eller fogen är stressad innan den har tid att läka. Försök att få vikten från knäet så mycket som möjligt. Använd ett stöd brace eller bandage när du behöver gå eller använda knä. Var försiktig vid vändningar eller böjning. Använd sunt förnuft och undvika aktiviteter som kan stam eller vrida knäet. Genom att använda denna enkla metod kan du ofta minska svullnad i knäleden.