Vad är en klubba skena?

Vad är en klubba skena?


Droppfinger, även kallad baseball finger, är ett tillstånd som orsakas av skada på extensor tendon av fingret. Som ett resultat av skadan, blir spetsen på fingret eller tummen oförmögen att räta på egen hand.

symptom

Symtom på droppfinger inkluderar inflammation, blåmärken, smärta och en hängande fingertopp. Ibland kommer nageln missfärgas eller fristående. Det uppträder vanligen när fingertoppen är utstansad medan i det utsträckta läget. Detta kan inträffa under sporter som baseball, volleyboll eller basket, eller genom att helt enkelt tucking överkast.

Diagnos

En röntgen av de drabbade fingerleden kan användas för att diagnostisera droppfinger. Röntgen gör det möjligt för läkaren att bestämma huruvida eller inte det finns några benfrakturer.

Skena

Så länge som det inte finns några benfrakturer, är behandling för droppfinger vanligtvis icke-kirurgisk. En skena är ofta tillämpas på fingret. Det är vanligtvis placerad på toppen av fingret och säkras med idrotts- eller bandningstejp. Det finns också prefabriacted fingerhylsor på marknaden för droppfinger. Skenan är vanligtvis bärs 24 timmar om dygnet för upp till åtta veckor. Hand terapi av en fysisk eller arbetsterapeut kan också vara till nytta vid behandling av droppfinger.