Hur man öppnar en Ford Explorer Lyft Gate

Hur man öppnar en Ford Explorer Lyft Gate


Explorer SUV är ett fordon som konstruerats av Ford Motor Co. De flesta modeller är fem-dörrars modeller, med den femte dörren är den bakre lyft porten på baksidan av fordonet. Explorer lyft port har en inbyggd fönster som kan öppnas utan att öppna hela bakluckan. Flera handtag är på plats på hissen gate för att underlätta öppna antingen fönstret eller hela dörren. Till skillnad från vanliga bil stammar, medger lyftgrinden både artiklar och människor för att ta sig in och ut på baksidan lagringsområde av SUV.

Instruktioner

1 Sätt i Fords nyckeln i hissen gate nyckelhål och vrid den åt höger för att låsa upp dörren på låsmekanismen.

2 Ta tag i handtaget strax ovanför nyckelhålet och dra den mot dig. Vissa modeller Explorer har en liten tryckknapp på innerkanten av handtaget; som du drar i handtaget mot dig, tryck på knappen. På vissa nyare modeller, måste du dra i mitten spaken under nummerplåten lampan sköld. Om du vill öppna hissen gate fönstret men inte hela bakdörr, vidare till steg 3.

3 Leta upp hissgrinden fönsterhandtag precis ovanför där det bakre torkarblad ansluter till själva dörren. För modeller som saknar en bakre torkarblad, är handtaget längst ner i mitten av lyft gate fönstret. Ta tag i handtaget och dra den mot dig. Vissa modeller har en tryckknapp inuti; driva denna samtidigt som du drar mot dig. Vissa modeller Explorer kan ha en "twist stil" handtag för hissgrinden fönstret. I stället för att dra i handtaget mot dig, vrid handtaget medurs för att lossa spärren. Nyare modeller kan ha en trepunktslyft grind fönster. I det här fallet, öppna fönstret med hjälp av kontroll på fjärringångs sändaren eller tryck på styrknappen under nummerskylten lampan sköld på höger sida.