Fiji Växter & djur

Fiji Växter & djur


Fiji är en ö land i södra Stilla havet. Sitter mindre än 2.000 miles nordost om Australien, mindre än 1.500 miles norr om Nya Zeeland, och ungefär 3000 miles sydväst om Hawaii, är det i mitten av tropikerna. De växter och djur som finns i Fiji är typiska för tropiska miljöer.

geckoödlor

Geckos är några av de vanligaste djuren på fijianska öarna. Men om du letar efter dem i fullt dagsljus, dina chanser att se en är små eftersom de kommer ut på natten för att festa på insekter. Geckos är mindre än storleken av den mänskliga handen. Flera arter av geckoödlor är på fijianska öarna, inklusive Gehrya oceanica, som har mörkgröna fjäll och svarta ränder, och lepidodactylus lugubris, som har ljusgröna fjäll med svarta fläckar.

Banded Sea Krait

Detta sjöorm strövar vattnen runt fijianska öarna och kan upptäckas genom sin svarta och vita ränder. Om du kommer i kontakt med detta djur, hålla avstånd eftersom det har gift med en gift nivå som rivaler som en kobra. Medan de flesta arter av detta djur inte är farliga, är hydrophis melanocephalus arter av djur till kända för att få aggressiv med människor. Den hydrophis melanocephalus kan upptäckas genom sin svarta pannan, medan alla andra arter av bandade havs Krait har gula pannor.

krabbor

Många typer av krabbor kan hittas på Fijis öar. Eremitkräfta finner slumpmässiga objekten som ska användas för snäckor, och är kända för att krypa runt på natten. En annan typ, landkrabbor, bara uppehålla sig på land och bara komma ut på natten. Till skillnad från eremitkräftor behöver landkrabbor inte använda skal och istället använda hål, hålor och andra sniderier ut landet. Spelmannen krabba delar ibland sin tid mellan havet och mark. Dessa krabbor kan upptäckas genom deras gula exoskelett.

mangrove

Dessa träd bebor kusterna i fijianska öar och är beroende av saltvatten för sin överlevnad. De stiger ut ur havsvatten och kan hittas i kluster som kallas mangroveträsk. Dessa träd har också ett komplext rotsystem, som är synlig från under vattenytan.

Blommor och frukter

Flera arter av blommor är på fijianska öarna. En art, orkidéer, redovisas av sina långa, gula pedaler. Hibiscus blommor, å andra sidan, finns i en mängd olika färger, men hur som helst, de kännetecknas av sina breda, fanlike pedaler som omger pollen av blomman. Bouganvillas är mindre blommor med mindre pedaler som vanligtvis finns i grupp. Några av de frukter som finns på träden i Fiji inkluderar ananas, bananer, papaya, soursaps och kokosnötter.