Hur man byta ut batteriet i en BMW X5

Hur man byta ut batteriet i en BMW X5


BMW började tillverka X5, dess första sports utility vehicle, 1999 (på sin webbplats, hänvisar BMW X5 som en "idrott fordon"). Företaget producerar X5 linjen i en mängd olika modeller och motoralternativ, som alla har fyrhjulsdrift. Medan BMW har inkluderat en uppsättning av batteripolerna - vid start ett förbrukat batteri - under huven på bilen, batteriet själv ligger i den bakre delen. Om batteriet i din X5 dör och du kan inte starta bilen via en flygande start, måste du ersätta det med att först ta bort det gamla batteriet.

Instruktioner

1 Stäng av bilen av.

2 Pop bakluckan av fordonet genom att antingen använda din nyckel för att låsa upp luckan eller genom att trycka på "Baklucka" öppna knappen på den elektroniska nyckelbrickan.

3 Ta bort golvluckan. Batteriet för X5 sitter under reservhjulsutrymmet, som du kan komma åt genom att dra upp och skjuta ut golvskyddet. Ta ut reservhjulet och ställ den åt sidan.

4 Lossa skruvarna som håller batteriluckan på plats. Batteriluckan består av en metall dome monterad ovanpå en triangulär ram. Använd skiftnyckel för att skruva de fyra bultarna som håller kupolen till den triangulära ramen och skruva de fyra bultarna som fäster ramen. Ställ bultarna åt sidan.

5 Skruva den svarta, negativa kabeln från minuspolen. Ställa in skiftnyckel till diametern för bulten hålla vajern till terminalen. Lossa det nog så att du kan glida kabeln från polklämman.

6 Skjut tillbaka locket från pluspolen och sedan skruva den röda, positiva ledningen från den positiva polen. Till skillnad från den negativa kabeln, den positiva ledningen innehåller en liten plasthölje som sitter över terminalen. Efter du lyfter upp och bort från terminalen post, skruva skruven som håller den röda tråden på plats nog så att du kan lyfta bort den från polklämman.

7 Dra batteriet upp och ut ur batterifacket. Placera det nya batteriet i facket med samma inriktning som den gamla. Om du har lagt det korrekt, bör polerna sitter närmare den främre delen av bilen.

8 Anslut den röda kabeln till den positiva polen och sedan dra åt skruven för att fästa den till posten. Anslut den svarta kabeln till den negativa terminalen på samma sätt.

9 Sätt tillbaka batteriluckan, reservdäck och golvskyddet, i den ordningen.