Hur man reparerar ett hål i en nedre kylarslangen

Hur man reparerar ett hål i en nedre kylarslangen


Radiatorsystemet i bilen håller motorn från överhettning. En blandning av kylarvätska och vatten passerar genom kammare skuren i bilens motor, absorberar värme. Fluiden passerar också genom en övre värmeelementet slangen på toppen av kylaren, sedan färdas genom kylaren och frigör värmen tillbaka till atmosfären. Nedre kylarslangen, vid botten av radiatorn, tar kylmediet tillbaka till motorn där cykeln börjar igen. Du kan utföra en akut reparation på en nedre kylarslangen som kommer att få din bil till en mekaniker för service.

Instruktioner

1 Stanna bilen, om du kör. Flytta den till parken och ta ut nyckeln ur tändningslåset. Pop motorhuven och låt kylaren och motorn svalna under minst 30 minuter innan du fortsätter.

2 Leta upp hålet i nedre kylarslangen. Leta efter vätska som läcker ut ur hålet, eller en våt fläck i området.

3 Rengör området runt hålet så mycket som möjligt.

4 Applicera tejp för att slangen. Börja ca 5 inches ovanför hålet och arbeta dig ner förbi hela 5 inches. Packa om slangen en andra gång, som går i motsatt riktning. Använd kniven för att skära bandet när det behövs.

5 Öppna upp oveflow tanken på kylaren. Översta av överflöde med en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten.