Maskeraden klumpa ihop sig Tips

Maskeraden klumpa ihop sig Tips


Mysteriet och intriger av maskerad bollar går tillbaka århundraden till karnevalen i Venedig, Italien. Idag, parti värdar sträva efter att återskapa dramat och förförelse av den ursprungliga bollen med maskerader av sina egna. Om du planerar att vara värd för en maskerad boll, följa några tips kommer att bidra till att ditt evenemang är en stor framgång.

Gästlista

En maskerad boll är inte tänkt att vara en liten, intim sammankomst. Bjuda in så många gäster som möjligt för att säkerställa en stor publik med mindre möjlighet att känna igen andra. Undvika att bjuda in gäster som inte njuter av att klä upp eller inte kommer att göra en tillräckliga ansträngningar för att delta i bollens inslag av mystik. För att hjälpa din gästlistan växa, uppmuntra gästerna att ta med ett datum eller en vän. Förläng inbjudningar till människor från alla delar av ditt liv, även bara bekanta, för att ge gästlistan bättre sort.

Mötesplats

Arenan måste vara tillräckligt stor för att rymma hela gästlistan, vilket är idealiskt åtminstone flera dussin stark. Sträva efter ett elegant, rymlig plats, såsom en verklig viktorianska eller venetiansk stil ballroom eller posh Hotell konferensrum, eller en stor grupp som du inte har något emot inredning, såsom ett lager. Atmosfär är ett måste, så var beredd att spendera en hel del tid att få stämningen precis rätt.

fika

Maskerad bollar var tänkt att vara den ultimata överflöd, så undvika vanliga parti livsmedel som chips och dipp. I stället be en matleverantör att förbereda en elegant meny av livsmedel, såsom mini pastejer, rökt lax, räkor, kanapéer, gourmet finger smörgåsar eller ens sushi. Om du är på en budget, tjäna två eller tre cocktails, till exempel en "Venetian Margarita" (släppa en plast gondolier partifavör i varje). Om dina resurser är obegränsade, hålla sig till cocktails och vin. Tillhandahålla vatten och läskedrycker för att släcka törst, eftersom maskeraddräkter kan lämna gäster ganska varm. Eftersom en kopp kan vara svårt att hantera medan det fortfarande maskerade, ge sugrör som kommer att glida lätt under en mask.

inbjudan

Dina inbjudningar bör återspegla elegansen av händelsen och det tema du har valt. Inkludera datum, tid och plats för bollen utöver en RSVP datum. Inkludera ett kort tillsammans med inbjudan som förklarar historia och syftet med en maskerad boll, förutom behovet av anonymitet för att upprätthålla en lämplig air av mystik. Enträget uppmana deltagarna att tillbringa mycket tid på sina kostymer för att producera något äkta.

Etikett

Ställ ut laminerade mini affischer eller vykort storlek kort på bollen så att gästerna ser dem omedelbart. De bör innehålla en förteckning över maskerad boll "regler" att följa, såsom inte gissa (högt) någon annan gäst identitet och väntar till midnatt för att avlägsna masker. Gästerna bör också hålla andra gissa om deras egen identitet; till exempel genom att ändra sina röster. Inkludera några opersonliga ämnen som gästerna kan diskutera utan att ge bort sin identitet. Uppmuntra gästerna att flirta öppet med varandra, men för att undvika att göra något som permanent kan skada relationer.