Hur man behandlar källarväggar för fukt

Hur man behandlar källarväggar för fukt


Källare är ökända för fuktproblem, och många av dessa problem härrör från opålitliga väggar. De flesta gånger, är källarväggar gjorda av cement eller betong, som kan spricka och läcka fukt igenom om den inte behandlas. Reparera alla källarväggen skador och försegla väggarna mot fukt kommer att göra din källare ett användbart utrymme i stället för en fuktig mardröm.

Instruktioner

1 Rengör källarväggar. Avlägsna lös eller sprucken färg. Skrapa ner väggen med en stålborste för att rensa skräp bort från sprickor eller hål i väggen.

2 Dammsug hela väggen med en våt / torrdammsugare. Detta kommer att ta bort smuts och damm, såväl som fukt, från väggen. Du vill väggen vara så torr som möjligt vid behandling mot fukt.

3 Inspektera ytan för saltutslag, en vit i pulverform substans som bildar när vatten läcker genom väggarna. Om du hittar någon, skrubba området med en skurborste och murverk renare eller en utspädd blandning av saltsyra. Skölj väggen väl och vakuum igen för att avlägsna rengöringslösningen och fukt.

4 Blanda en konkret plåster eller hydraulisk cement med vatten per specifika produktdetaljer. Fyll i eventuella sprickor eller hål i källarväggen med en murslev eller spackel. Låt lapptäcke torka helt innan du fortsätter.

5 Täta väggar med murverk sealer. Följ specifika produkt instruktioner om nödvändigt utspädning eller priming, om det finns någon. Coat väggarna med tätningsmedel med hjälp av en pensel eller roller. Dessa tätningsmedel arbeta in i porerna av källarväggar och ger en barriär mot vatten.