Hur man planerar en födelsedagsfest för en 90-årig

Hur man planerar en födelsedagsfest för en 90-årig


En 90-årsdag är en sällsynt milstolpe. Under 2009 bara 0,5 procent av befolkningen i USA har gjort det till sin 90-årsdag. Så en fest för en nonagenarian - en person i deras 90-talet - är lämpligt. Men planerar en fest för någon i denna ålder kräver särskild uppmärksamhet. Det är viktigt att ta hänsyn till hälsa och välbefinnande för honoree och planera underhållning och aktiviteter i enlighet därmed.

Instruktioner

1 Kontakta den person för vilken du kastar partiet att se till att han känner till den. Bedöma graden av spänning och aktivitet som hans hälsa tillåter. Om han inte är vid god hälsa, överväga att kasta en mindre, tystare parti. Om han är i god form och inte har något emot uppståndelsen, går alla ut och göra det till en bash.

2 Bestäm ett datum för partiet. Medan själva födelsedagen är att föredra, motstridiga scheman gör ofta håller partiet på en helg bättre för inbjudna. När det gäller tid på dagen går, för en person att vända 90, början till mitten av eftermiddagen är bäst. En sen kväll bash är inte tillrådligt.

3 Välj en plats för partiet. Ta hänsyn till rörlighet hedersgäst. Platser med en massa trappor eller som är svårt att komma in är inte ett bra alternativ. Om han är i en rullstol, se till att platsen är handikappad åtkomliga. Se till att det finns en bekväm stol som han kommer att kunna komma in och ut ur med lätthet, och kontrollera att de övriga rummen är tillgängliga med rullstol också, om det är ett bekymmer.

4 sammanställa en lista över inbjudna. Lokalisera personer från sitt förflutna som hon inte har sett i år. Bjud nära vänner och släktingar. Överväga att bjuda in vårdgivare också. Om hon är på ett vårdhem, bjuda in andra boende.

5 Välj de objekt för din meny. Besluta om att hålla med tårta, glass och punsch, eller om att tillhandahålla en måltid samt. Du kan ha alla pitch in genom att föra en täckta skålen och inrätta en buffémåltid, eller få takeout kinesisk mat, brickor av lunch kött eller pizza. Se till att kakan är speciellt dekorerad med hans favorit smaker och färger. Ljus 90 ljus på det för ett imponerande fest bläs.

6 Gör en fotomontage eller video av personens liv. Inkludera bilder från en tid präglad av hennes födelse och reflektera över alla stora händelser som har inträffat under sitt liv. Få en mock tidning bäddade med en rubrik som meddelar hennes 90-årsdag. Leta efter fakta och siffror om vad saker kostar i år att hon föddes. Lista betydelsefulla händelser som ägde rum samma år. Gör denna födelsedag en riktig fest av sitt liv i samband med historiska händelser.

7 Dekorera frikostigt med ett öga mot decenniet av hans födelse. En person att vända 90 efter 2010 och under kommande decenniet skulle ha fötts på 1920-talet. Så en ryta 20-talet tema, komplett med klaffar jazzmusik och en art deco utseende, skulle vara perfekt.