Hur man säljer på nätet annonsutrymme

Hur man säljer på nätet annonsutrymme


Gör pengar på att sälja på nätet reklamplats är ett bra sätt att använda upp en del av det oanvända utrymmet som du har kvar. Det är ett effektivt sätt att ersätta dig för den initiala kostnaden du skalade ut när du köpte din webbutrymme, samt att ge andra en chans att tjäna pengar genom att använda din produkt eller information för att sälja sin produkt eller information. Du bör överväga fem saker innan du bestämmer dig för att ta steget att sälja din online annonsutrymme. Alla är lika viktiga, och om du kan skapa en effektiv strategi för hur man gör det allt innan du börjar sälja utrymme, kommer du att ha en mycket enklare och effektivare tid att hantera potentiella kunder.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av reklam du vill ha för din webbplats. Detta kanske inte verkar som en viktig fråga, men det kan faktiskt vara den viktigaste av alla. Om du säljer leksaker, sälja annonsutrymme för Viagra eller andra produkter som riktar sig till vuxna marknaden är inte bra för någon affär. Var uppmärksam på de produkter som du säljer. Du vill ha reklam kring dina produkter för att förbättra och inte vända folket bort.

2 Bestäm vilken typ och trafikvolym på webbsidan. Det är inte värt en annonsörs tid att annonsera på din webbplats om du inte får stora mängder trafik. Att kunna gå med i ett nätverk kommer att öka volymen av trafik som du får regelbundet, liksom kvaliteten på trafiken. Men för att ingå i ett nätverk måste du ha en betydande mängd unika trafik som kommer att gynna resten av nätverket. Kvaliteten på trafiken är viktigt eftersom du vill att folk som besöker som är köpare, inte betare.

3 Välj typer av annonsutrymme för att sälja. Det finns tre huvudtyper av annonsutrymme som folk säljer. Den första är direkt annons försäljning. Detta är en av de svåraste sätten att annonsera eftersom du måste antingen har höga trafikvolymer eller mycket specialiserad trafik för att få köpare intresserade. Den andra typen av annonsutrymme för att sälja är bannerutrymme. Detta är den vanligaste typen av annonsutrymme, och en som många potentiella kunder anser vara den mest irriterande. Om du funderar på att sälja denna typ av utrymme, vet att du kan förlora en del av din trafik på grund av det. Den sista typen av annonsutrymme för att sälja är newest-- pay-per-klick. Detta ger din trafik möjlighet att dra nytta av annonserna på din webbutrymme om de väljer, och betalar kunden med varje klick på en annons. Detta är den mest idealiska för personer med mindre webbplatser som inte genererar mycket trafik.

4 Bestäm din pris. Hur du väljer att prissätta din reklamplats är i slutändan upp till dig. Det finns ingen rätt eller fel sätt att göra det. Men betalas är ditt främsta mål. Det är därför drar ut betalningar innan ett visst belopp innan du betalar en köpare kan inte vara perfekt. Laddning ett schablonbelopp --- oavsett hur mycket annonsören gör med sina annonser, är ett sätt att garantera att du kommer att få din månadslön. En annan metod som människor använder är kostnaden per intryck. Detta innebär att i en månads tid, kommer du bara betalar för hur många tusen gånger annonsen visas. Genom exempel, om din annons visades endast 2.000 gånger den månaden, kan du bara skyldig £ 6, där i en månad kan du skyldig £ 16. Slutligen kan betala med hjälp av pay-per-klick-metoden vara perfekt. Du kan visa en kunds annons 50.000 gånger dag, men om annonsen bara klickade på 20 gånger när du laddar dem 30p en klick kommer de skyldiga du bara £ 6.

5 Bestäm hur du ska hantera din annonskampanj. Om du säljer ditt annonsutrymme med ett schablonbelopp, det enklaste sättet att hantera dina kampanjer är att skapa ett PayPal-konto eller annan faktureringskonto som automatiskt skickar ut räkningen till varje kund. De kommer att kunna betala dig direkt via kontot. Å andra sidan, om du valt att ladda med en pay-per-klick eller en kostnad per visning alternativet kommer du stöter på fakturering frågor som varje person kommer att faktureras på olika sätt. Det finns flera program som du kan välja att betala för, liksom några som är gratis att du kan använda. Men du kommer fortfarande stöter på samma problem med att ha att fakturera alla separat.