Hur man odlar jordgubbar utomhus i en Tier Design

Hur man odlar jordgubbar utomhus i en Tier Design


Jordgubbar är läckra bär som växer på släpande eller klättra vinstockar. Hem och kommersiella bönder installera spaljéer att stödja deras gröda och lyfta dem från marken. Om utrymmet är ett problem, växa frukten i staplade eller differentierade plantageägarna placeras i ett hörn av din veranda, gård, trädgård, balkong eller utomhus plats. Inte bara en sådan vertikal behållare trädgård tar liten plats, ökar produktionen och gör det lättare att skörda mogna frukter. Välj krukor gjorda av lera, keramik, plast, metall eller trä, var och en med dräneringshål genom sin bas.

Instruktioner

1 Leta reda på en utomhus plats med fullt solljus exponering och god luftcirkulation för primärenheten. Bestäm antalet nivåer som du vill skapa. Jordgubbar trivs i minst 6 inches kvalitet jord, så använd krukor lager än den lägsta höjden. Också se till varje kruka är sex till åtta inches bredare än potten ovanför.

2 Placera ett fat över den valda platsen för att fånga bevattnas vatten och hindra den från att skapa en enda röra. Se till fatet är 2 inches större än den största potten.

3 Placera den största potten över fatet. Sprid en till två inches av trasiga porslin bitar över basen av denna pott innan det fylls med en blandning bestående av två delar kvalitet planteringsjord och en del kompost. Tillsätt ingjutning mix tills 4 inches från kanten av potten. Nivå toppen av ingjutning mix och tamp med händerna för att avlägsna instängd luft.

4 Sänk en pott 6 till 8 inches mindre över ingjutning mix av potten du just fyllt. Placera den övre krukan så att den vilar jämnt över centrum av basen potten. Sprid en till två inches av porslin skärvor över sin bas innan det fylls med kvalitet krukväxtjord och kompost. Nivå toppen av blandningen och tamp ner lätt med händerna.

5 Placera tredjedel kastrull på mitten av planteringsjord i den andra. Upprepa proceduren för att täcka hål dess dränering med porslin innan det fylls med jord och kompost. Beroende på personliga preferenser, hoppa över detta steg om du vill göra ett tudelat planter, eller lägga till en annan kastrull på denna för att bilda en fyra nivåer jordgubb planter.

6 Gräva plantering hål genom den exponerade ingjutning mix i varje kruka med en hand spackel. Se till varje hål är lika djup som rotklump av jordgubbar växt, men två gånger så bred att hjälpa utveckling. Rymd växter sex till åtta inches isär i varje kruka.

7 Vatten varje kruka lätt tills jorden är jämnt fuktig. Efteråt låta de bästa en halv till två inches av jorden torka mellan vattning.