Hemlagad PVC flaggstång

Hemlagad PVC flaggstång


PVC är en typ av mycket hållbara, lätt plast som har en mängd olika användningsområden. Vissa PVC görs till ark eller lister, men mest populära användningen är i skapandet av plaströr. På grund av sin relativa kostnadseffektivitet och dess förmåga att klara alla typer av klimat, är PVC-rör i stor utsträckning används i DIY-projekt, från att göra växthus till att skapa flaggstänger.

material

Bestäm vilken typ av PVC-rör som du vill använda. Till exempel, är inte alla PVC-rör runt. Det kan komma i kvadrat och åttakantiga former, bland andra former, som kan passa bättre med din landskaps mönster. PVC-rör kan också komma i många olika färger, men du kan alltid välja att måla det själv med hjälp av lämpliga, väderbeständig färg färger. Förutom de olika PVC rördelar som du kommer att använda, behöver du också en såg kan skära röret, en borr, och eventuellt ett slipverktyg för att slipa kanterna av röret som du klipper. För extra stöd, använder någon typ av metallbalken, såsom en bit av betong armeringsjärn som kan passa inuti PVC-rör och ge den mer tyngd. För att fästa flaggan, använda en mängd olika krokar, men en av de populära komponenter är en uppsättning av duschdraperi ringar, som både kan passa genom hål som borrats i röret, och genom öppningarna i din flagga.

Konstruktion

Det finns flera olika planer finns, beroende på vilken typ av flaggstång du vill bygga. Vill du ha en i sidled flaggstång som kommer att hänga flaggan på en lägre vinkel för visning, eller en rakt upp och ner flaggstång som fokuserar mer på höjden? För grannskapet-baserad flaggstång byggnad, är den vinklade versionen förmodligen bäst, eftersom en hög flaggstång kan bryta begränsningar och kommer inte att visa flaggan också. Du kan köpa en 10-fots delen av PVC-rör och skär den i fyra delar, två fyra-fots avsnitt och två en-fot sektioner. Dessa sektioner kan sedan fogas samman med hjälp av en T-formad koppling och en 45-graders vinkel montering. Armeringsjämet går i bassektionen, medan den 45-graders koppling håller upp en kortare rör som ansluter till den T-ram, som grenar ut den andra fyra-fot bit in i luften med den sista en-fot bit sattes i bakom för stabilitet. Var noga med att täta kopplingar och innefattar gavlar för alla exponerade ändarna. Detta upplägg kräver att du begrava rör i marken. Om du vill ha en mer mobil version, måste du bygga en bas. Om du planerar att använda vikter, kommer det konstruerade bas (ofta i form av en kvadrat med mellan förgreningar) måste användas med en vertikal stång konstruktion så att den inte välter.