Fördelar med GIMP

Fördelar med GIMP


GNU Image Manipulation Program, eller GIMP, är ett nedladdningsbart program som är utformat för foto förändring och digital målning. Detta program funktioner är jämförbara med dem i andra liknande program som Photoshop eller Corel Painter. Medan det finns många nackdelar med programmet, har GIMP många fördelar.

Funktioner

Många av GIMP: s funktioner och verktyg är jämförbara med de kommersiella fotoredigering program, inklusive stödlagren och lagermasker, flera penslar och verktyg som behövs speciellt för fotoförbättring, såsom klon verktyg eller filter som eliminerar fat distorsion. GIMP stöder penna tabletter och flera typer av bildfiler, till exempel JPEG, GIF, PNG och TIFF-format. GIMP anses inte vara en lämplig ersättning för kommersiell redigeringsprogram för en professionell, men varje ny utgåva, med nya funktioner och färre fel, gör det närmare till en replacementof

Pris

GIMP mest anmärkningsvärda fördelen är dess pris. GIMP är gratis att ladda ner. Hämtningen är inte en fri rättegång eller en partiell version; hela programmet är gratis för alla att ladda ner, och dess användning är inte begränsad. Det vill säga, det kan användas för något ändamål, vinst eller ideella, och det finns inga juridiska konsekvenser för att ändra programmet. Eftersom andra fotoredigering program kosta hundratals dollar, är detta en stor fördel med att använda GIMP.

anpassningsförmåga

En av de ovanliga egenskaperna hos GIMP är att det är lätt att programmera och lägga till nya skript och plug-ins till programmet. Till skillnad från de flesta avtal slutanvändarlicens som förbjuder användare från att ändra programmeringen uppmuntrar avtalet GIMP slutanvändarlicens det. Användarna är fria att lägga till eller ändra programmering, och många användare som har möjlighet att programmera nya funktioner sätta dem på nätet för andra användare att ladda ner gratis. För alla som är intresserade av programmering, är detta en stor fördel, eftersom planeringen för GIMP finns att undersöka och ändra för något ändamål.

Flexibilitet

GIMP är ett mycket flexibelt program som kan ändras för att passa användaren. De många skript och plug-ins för detta program för gratis innebär att användaren kan hitta en nedladdning som gör det möjligt för honom att göra många olika uppgifter och välja vilka funktioner som är mest lämpade för sina behov. För en användare som inte vet hur man programmerar plug-ins eller skript, är detta en fördel. Medan gratis nedladdningar för andra program finns tillgängliga online, detta är ofta begränsad till borstar eller paletter, eftersom att göra verkliga förändringar i programmet är olagligt.