Instruktioner för arbetena av en tysk Grandfather Clock

Instruktioner för arbetena av en tysk Grandfather Clock


Tyska farfar klockor är utformade med komplexa inre mekanismer som sammanfaller med yttre arbetsmekanismer klockan. Antik tysk farfar klockor har sitt ursprung århundraden sedan i ett område i Tyskland kallas Schwarzwald. Tyska farfar klockor idag görs i liknande gammal stil. Den yttre klockan är estetiskt tilltalande, med snidade pekar på de bästa och imponerande långa trälådor gjorda av kvalitet trä som ek, valnöt, mahogny och tall. Det finns viktade mekanismer utanför med en pendel och en urtavla, som ibland är innesluten bakom glas.

Instruktioner

1 Öppna baksidan av en tysk farfar klocka med en liten tång. Undersök våren klockan för att se att den fungerar ordentligt. Klockan kommer inte att fungera utan våren, vilket är den viktigaste mekanismen i en klocka som gör det möjligt för andra delar att arbeta.

2 Olja våren med klockolja i sväng avsnitt och ersätta fjädern med en ny vår om du tycker att det är rostig eller bruten. Placera en liten mängd olja på kugghjulen hos klock där det finns friktion. Stänga baksidan av klockan.

3 Titta på framsidan av klockan och kontrollera vikterna. Först ta bort pendeln, vilket är den långa mekanism med en bobbed ände som svänger från sida till sida. Pendeln reglerar varvtalet på klockan och kan justeras för att svänga långsammare eller snabbare.

4 Placera pendeln på sidan och kontrollera att vikterna i den tyska farfar klockan är i ordning. Det finns tre vikter markerade vänster, höger och mitten. Sätt dem i rätt inriktning om de är vridna eller ersätta de äldre vikter med nya vikter om kedjan på en vikt eller vikter, bryts. Häng pendeln tillbaka upp efter vikter har justerats.

5 Kontrollera urtavlan, där minut och timvisaren finns. Se om händerna röra sig fritt. Händerna på en antik tysk farfar klocka får ibland fastnar ihop. Om så är fallet, försiktigt bända isär dem genom att försiktigt dra i minutvisaren. Skruva loss muttern som håller minutvisaren på plats och ta bort den. Sedan tillbaka och skruva fast muttern på plats, försiktigt så att inte slå det för hårt.

6 Ställ in tiden på klockan genom att flytta minutvisaren till timmen du vill att klockan chime. Linda timvisaren runt motsols en gång, vila den på 12. Starta pendeln svänger igen genom att trycka på antingen vänster eller höger.