Att göra för vuxna på en maskerad boll

Att göra för vuxna på en maskerad boll


Maskerad bollar är elegant och ovanliga - men de kan också vara lite tråkig. Ofta gäster dyker upp för att en maskerad boll bara för att upptäcka att de enda planerade aktiviteter umgås, dricka, äta och ibland dans. Men värdar har gott om alternativ för att sätta lite fart i kvällens festligheter.

Skattjakt

Maskerad bollar dyker upp alla sorters fascinerande kostymer och tillbehör, särskilt om det finns en kostym tema. Innan bollen, skapa en lista med objekt (delar av kostymer är en bra start, till exempel, "rosa fjädrar") till för gästerna hitta som en skattjakt. Ta hänsyn till bollen plats; till exempel om det är på en stor, gammalt hus, ta en titt på hem konstverk för idéer. Efter alla gäster har kommit och alla har haft en chans att hälsa på varandra, tillkännager skattjakt. Dela upp gäster i lag (gör detta innan bollen med gästlistan) och ge dem en viss tid för att hitta objekt på listan. Tänk på att gästerna grannlåt sannolikt kommer att hindra dem från att klättra eller springa, så plocka objekt i enlighet därmed. Dela ut ett pris till varje medlem i det vinnande laget - kanske en liten flaska vin.

Promenad

Ge en nick till tradition i det förflutna med en gammaldags strandpromenaden på din maskerad boll. Såhär fungerar det: när de anländer, damer får små "dans kort" med en liten penna bifogas. Korten har 10 (eller vad nummer du vill) utrymmen för namnen på promenaden partner (herrar). Det är upp till herrarna att närma damerna och begära ett utrymme på sitt kort. (Du kan göra detta intressant genom att engagera inga ord, bara förutbestämda signaler. Damer inte vet sin partners namn, bara hans dräkt.) När korten har fyllts, tillkännager med jämna mellanrum att det är dags för en promenad. Partners hitta varandra och ta en promenad tillsammans runt dansgolvet eller grunder. För lite konkurrenskraftig roligt, kan du tilldela små priser till partner som räkna ut varandras identitet utan att använda ord.

dans lektioner

Om du har utrymme och budget, kan danslektioner vara ett utmärkt sätt att få alla känner sig bekväma med att få på dansgolvet i sin kostym. Anlita tjänster av en lokal danslärare att lära gästerna gammaldags danser, såsom menuett. Dans denna berömda dans kommer att befästa känslan av att ha kort steg tillbaka i tiden.

tyst auktion

Om du har en stor gästlista eller bollen är en stor social händelse, ser till att ha en tyst auktion. Fråga medlemmar av näringslivet att donera varor eller tjänster för auktionen, med alla intäkter kommer att gynna en lokal välgörenhet. Ordna objekten runt periferin av det största tillgängliga rummet och placera budgivning former bredvid dem. För att bevara allas hemliga identitet, överväga att dela ut siffror i början av bollen så att gästerna kan sätta deras antal, snarare än deras namn, på auktionsform.