Fosamax biverkningar

Fosamax biverkningar


Fosamax, även känd som natriumalendronat, används för att behandla postmenopausal osteoporos. D-vitamin är en av de aktiva ingredienser som används för att ta itu med upptaget av kalcium för att stärka skelettet. Liksom många kommersiella läkemedel, är det effektivt i dess resultat men det har biverkningar. Oavsett om du för närvarande tar det eller intresserad av att ta det, är det bra att veta dess biverkningar.

Betydelse

Innan någon drog, bör du rådgöra med din läkare för att undvika en dödlig läkemedelsinteraktion. På grund av höga halter av vitamin D och andra ingredienser, bör du vara medveten om potentiella biverkningar baserade på interaktioner med livsmedel eller andra mediciner och kosttillskott du tar.

Gastrointestinala biverkningar

Gastrointestinala biverkningar utgör majoriteten av biverkningar från Fosamax. Om du för närvarande har en matstrupe sjukdom eller gastrointestinala problem, bör du avstå från att ta Fosamax eftersom det kan förvärra symtomen. Vissa patienter som tar Fosamax har upplevt ett antal gastrointestinala biverkningar. Ökade symtom på halsbränna, svårigheter att svälja, bröstsmärta, magont och illamående har alla identifierats som gastrointestinala biverkningar.

Muskuloskeletala biverkningar

I vissa fall kan patienter upplever muskuloskeletala biverkningar. Dessa biverkningar omfattar ben eller ledvärk eller ömhet, speciellt käkben ömhet. Det är ofta svårt att avgöra om dessa symtom är ett resultat av att ta Fosamax eller möjligen relaterade till existerande osteoporos eller andra muskuloskeletala brist.

Andra biverkningar

Svårare att upptäcka, andra biverkningar såsom infektion, njursjukdom och låg kalciumhalt i blodet kan inträffa. Eftersom dessa symtom är inte så lätt för dig att observera och rapportera om du besöker läkaren vara säker på att låta henne veta att du upplever dessa symtom och att du tar Fosamax. Det är en bra idé i allmänhet att se hur du känner regelbundet och om du upplever några förändringar eller nya symtom efter att ha tagit Fosamax, låt din läkare veta som en försiktighetsåtgärd, som biverkningar varierar från person till person.

Förebyggande / Lösning

Hålla reda på biverkningar är viktigt att fastställa risken och effektivitet. Samt att informera din läkare, kan du även ringa NHS Direct på 0845 46 47.