Hur man mäter pickup utgång

Hur man mäter pickup utgång


Det vanligtvis kommer en tid när du vill mäta produktionen av en gitarr pickup. Du kan enkelt mäta den totala DC motstånd av pickup; mätningar av andra variabler, såsom impedans och induktans kräver specialutrustning och vissa kunskaper i matematik.

Instruktioner

1 Ta bort upphämtning från gitarren vid behov. Du behöver inte koppla ur ledningarna. Om du mäter en ny pickup, ta bort den ur förpackningen och använda maskeringstejp för att säkra ledningarna till arbetsytan.

2 Välj "Ohm" på en volt / ohmmeter eller multimeter. Vissa mätare kan du välja ett motstånd område; Om så är fallet, välj den närmaste mätningen till 20k ohm utan att gå under denna siffra. Till exempel, om mätaren har 10k, 100k och 1000K intervall väljer 100k.

3 Tryck på den röda (varmt) ledningen mätaren till den exponerade spetsen av den röda (eller ibland grön) pickup tråd och den svarta kabeln till den exponerade ledning av den svarta (eller ibland vit) tråd. Om du mäter motståndet hos en humbucker, eller två-coil pickup, mäta varje spole separat. På grund av de många olika färgkoder som används av tillverkare, hänvisar till en kabel färgkod guide (se Resurser) för att identifiera kablarna.

4 Läs värdet på mätaren. Motstånd bör i allmänhet mäter mellan 10k och 20k ohm. En läsning av noll indikerar att pickup inte fungerar. En läsning av lägre än 5k indikerar att pickup (vanligtvis magneten) inte fungerar kapacitet.