Blommor & Växthus

Blommor & Växthus


Medan de flesta hem trädgårdsmästare odla blommor i utomhus trädgårdar eller rabatter, växande blommor i växthus är ett populärt alternativ för allvarliga blomsterproducenter liksom för trädgårdsmästare som bor i områden med kallt klimat. Växthus skapar miniatyr, avspärrat ekosystem som gör det lättare för trädgårdsmästare att mer exakt kontrollera odlingsförhållanden av blommor.

Växthus blomma sorter

De vanligaste sorterna av blommor som trädgårdsmästare växa i växthus är snittblommor. Snittblommor har långa stjälkar, vilket gör det lätt för trädgårdsmästare att skörda och visa de resulterande blommor. Exempel på populära snittblommor för växthus, som Washington State University kooperativa förlängning King County anteckningar inkluderar nejlikor, vallmo, zinnias, lejongap, gardenias, ringblommor och krysantemum. Andra exempel, inkluderar astrar, anemoner, korall klockor, freesias och Celosias.

solljus Överväganden

De flesta blommor kräver stora mängder av solljus för att växa, blomma och underhålla färger i sina kronblad. Tyvärr, medan växthus effektivt kan lagra solvärme som solen producerar, glaskonstruktioner kan inte lagra solljus. För att optimera mängden solljus som ett växthus --- och dess blommor --- emot, bör du placera den största, bredaste yta i söderläge. Detta beror på att solen skiner större delen av sitt ljus i en sydlig riktning. Om du bor ett område som tar emot låga nivåer av solljus, till exempel nordvästra, där molniga förhållanden blockerar ofta ut i solen, kan du behöva använda extra belysning för att odla blommor i ett växthus.

problem

Växande blommor i en varm, sluten miljö, såsom ett växthus kan uppmuntra skadedjur och andra problem. Som Ohio State University Extension anteckningar, ett av de vanligaste problemen med växhusblommor är gråmögel. Gråmögel är en svampinfektion som kan orsaka en mängd olika symptom i blommor, som omfattar knopp röta, stam röta, krona röta, stam cankers, bladfläckar och i svåra fall, blomma död. Du kan behandla växhusblommor lider av gråmögel genom att tillämpa fungicida sprayer som zineb och benomyl. För att förhindra ytterligare gråmögel bildas, ta bort alla stjälkar, blad, kronblad och andra blomdelar som har smittats.

tips

Du kan hålla blommorna i ett växthus friska genom att ge luftcirkulation, såsom med fläktar eller ventiler, liksom genom att använda rätt växtmedier. Majoriteten av snittblommor frodas i fält jord eller soilless blandningar som är bördig och väldränerad. För att säkerställa att växhusblommor upprätthålla en upprätt form kan du fästa dem till insatser eller andra strukturer för stöd.