Aggressiv feber blister Behandling

Aggressiv feber blister Behandling


Feber blåsor, även betecknade såsom munsår, uppträder som en liten kluster av blåsor runt munnen och möjligen näsa. De orsakas av herpes simplex virus. Feber blåsor ofta bryta, läcker en klar vätska. De kommer skorv över och läka på egen hand inom några dagar till två veckor. Det finns andra alternativ för dem som vill hjälpa läkningsprocessen.

Feber Blister Symtom

Innan en feber blister visas, kan den enskilde känner en stickande på eller runt läpparna och en hård plats bildar där feber blister visas. Hon kan också ha en feber, ont i halsen eller svullna körtlar i halsen eller andra delar av kroppen. Små barn kan dregla när en feber blister utvecklas. Vid upplever dessa symtom, kommer individen vet att förbereda sig för att behandla feber blister.

behandlingsalternativ

När en feber blister utvecklar, eller bara efter att det har utvecklats, en antiviral medicinering kan användas för att förkorta varaktigheten. När feber blister visas och har funnits i ett par dagar, kan krämer såsom topisk lidokain eller bensylalkohol (Zilactin) användas för att förkorta feber blister och lindra eventuella smärtsymtom. Smärtstillande såsom aspirin, paracetamol (Tylenol) eller ibuprofen (Alvedon och Motrin), kan lindra smärta i samband med munsår. Undvik att ge barn acetylsalicylsyra när de har feber - det tros orsaka Reyes syndrom, en sällsynt men potentiellt livshotande sjukdom. Varma eller kalla förpackningar kan också lindra smärta.

individuell förebyggande

Eftersom feber blåsor orsakas av ett virus som stannar i kroppen, när den enskilde har kontrakterat det, kan feber blåsor återkomma när som helst. Vid denna punkt, en av de bästa sakerna en individ kan göra är att förhindra ytterligare utbrott. Tvätta händerna ofta för att undvika spridning av feberblåsor till andra delar av kroppen. Var försiktig med att vidröra andra delar av kroppen under ett utbrott, speciellt ögonen och könsorganen. Undvik stress och triggers som orsakar feber blister utbrott. Sådana triggers kan inkludera solexponering, brist på sömn, dålig kost och bli sjuk. Använd alltid solskyddsmedel på huden och läpparna. Om en person har ofta utbrott, kan en läkare ordinera regelbunden användning av en antiviral att förhindra feber blåsor.

inter förebyggande

Under feber blister utbrott, är det viktigt individen tvätta händerna regelbundet när de interagerar med andra. Det är också viktigt att personliga saker, som tandborstar, tvätta kläder, smink och bestick, inte delas. Undvika kyssar och andra hud-on-hudkontakt tills munsåret är helt läkt.