Hur man testar värmedetektorer

Hur man testar värmedetektorer


Säkerställa en värmedetektor fungerar som kunde göra just detta. Värmedetektorer utlösa när en ökning av hetta vanligen 57,2 grader Celsius (135 grader Fahrenheit) nås, varnar ägaren av en möjlig brandrisk. Medan de kan fungera bäst används med rök och kolmonoxid larm de är värdefulla och en snabb testet en gång i veckan är allt som behövs för att underhålla.

Instruktioner

Hur kan man garantera din värmedetektor fungerar

1 Kontrollera ansiktet på värmedetektorn tydligt visar en LED-ljus. Se till att ljuset är på, eftersom detta är en indikator detektorn är korrekt ansluten till din interna elförsörjningen.

2 Leta efter runda testare knapp synlig på larm ansiktet. Tryck på knappen helt nere under en kort tidsperiod. Larmet ska ringa efter ett par sekunder för att informera dig enheten fungerar korrekt.

3 Hitta Plug-socket i det närmaste närhet till värmedetektor för att kunna koppla in värmelampa, hårtork eller värmepistol som behövs för att genomföra testet. Observera Om du larm ligger i en hög eller svåråtkomliga plats som taket en förlängningssladd och / eller stege kan krävas.

4 Placera dig bekvämt och säkert inom räckhåll för värmedetektorn larm, håller värmepistol, hårtork eller värmelampa på 30-45cm (12-18 inches) avstånd larmet själv. Sikta varmluft vid larm och detektorerna ska utlösa larmet inom ett par sekunder, vilket signalerar modellen fungerar.

5 Ta bort värmedetektorn från det jobbet och försöka ersätta batteriet anslutet till detektorn om larmet inte låta som det skulle kunna vara antingen felaktiga eller löpt ut. och återställa värmedetektorn till det ursprungliga monteringen.

6 Upprepa testet och byta ut värmedetektorn om larmet fortfarande inte ringa eftersom det är defekt.