Hur man gör tyg tulpaner

Hur man gör tyg tulpaner


Använd upp överblivna tyg rester från tidigare sömnadsprojekt och samtidigt skapa en evig blommig mittpunkten med handgjorda tyg tulpaner. Dina handgjorda tyg tulpaner kommer aldrig vissnar, finns i valfri färg din vilja och kostar mycket mindre än att ständigt byta ut döende tulpaner med nya celler. Använd tulpaner som en central för matbordet, eller ge dem som en gåva till en vän som behöver muntras upp.

Instruktioner

1 Mät och skär ett tre-för-5-tums bit tyg. Rada upp 5-tums kanterna på tyget med avigsidan av tyget vänd utåt, och sy ihop dem med en 1/4-tums sömsmån. Järn sömsmånen öppen.

2 Vik den råa kanten runt en av de öppna ändarna ner en tum. Järn luckan.

3 Lossa spänningen och öka stygnlängden på symaskinen. Sy en tråckelsöm runt den andra öppna änden av tyget.

4 Linda en trästicka med grön florist tejp. Infoga en ände av spett in i tygstycket från den vikta kanten till änden med tråckelsöm så en tum av spett sticker ut från den sydda änden.

5 Dra svansar av tråcklingen att samla tyget runt spett. Wrap svansarna av tråden runt samlades tyget i motsatta riktningar tre gånger innan knyta ihop dem.

6 Vänd på tygstycket upp för att bilda en skålform på toppen av spettet. Fyll koppen med fiberfyllning tills endast 3/4 av en tum av utrymme kvar på toppen.

7 Ta den övre kanten på tyget i till mitten på fyra jämnt fördelade punkter längs dess omkrets; tänka på dessa punkter som öst, väst, nord och syd. Sy de östra och västra punkter tillsammans och sy norr och söder poäng tillsammans, var och en med fem överlappande mulet stygn.

8 Vik en grön filt ark i halv. Rita en bladform på filten med skräddaren krita; göra bladet ca 2 inches lång och 1 tum bred på det bredaste stället. Skär bladet ut genom båda lagren av filt så att du har två identiska blad.

9 Mät och kapa en 4-tums bit av blommor tråd. Placera 1 1/2 inches av kabeln mellan de två kände bladen. Säkra ledighet till varandra med kabeln mellan dem med varmt lim.

10 Håll ledighet mot stammen av blomman med tråden som löper längs stammen. Linda kabeln till stammen med blomster tejp för att fästa bladet till stammen.