Så här ändrar Wheel Stud Bolt Pattern

Så här ändrar Wheel Stud Bolt Pattern


Hjulbulten bultmönster avser antalet av hjulbultarna på navet och hur långt dessa bultar är från varandra. Ett hjul pinnbult mönster av 5x108 mm, till exempel, innebär att det finns 5 bultar som var och en är 108mm isär från varandra. Många eftermarknaden hjul kräver en annan hjulbult bultmönster än det som tillhandahålls av tillverkaren av fordonet. Adaptrar kan användas för att ändra hjulbulten bultmönster för att rymma olika typer av eftermarknaden hjul.

Instruktioner

1 Mät fordonets nuvarande bultmönster. I bilar med 4 och 6 klackar, mäta avståndet från mitten av en bult till mitten av bulten direkt mittemot det. I bilar med 5 klackar, mäta avståndet från centrum av en bult på baksidan av bulten som är två bultar bort.

2 Bestäm hjulpinnbulten mönster du vill och ta reda på om det finns en adaptersats för din bil. Om det inte finns några adapter kit som finns, kan du ha en adapter skräddarsydd, även om det kommer att kosta mer att göra så.

3 Använd en rörtång för att lossa hjul klackarna. Lyft fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Ta bort hjultapparna och dra hjulet från navet.

4 Skjut adaptern på navet och använda de medföljande skruvarna för att fästa den till navet. Använd en momentnyckel för att dra åt muttrar belopp som anges i instruktionerna. Byt den ursprungliga hjulpinnbultar med kortare bultar om de sticker ut förbi adaptern.

5 Montera hjulet på det nya kortet. Återhjultapparna och använda momentnyckel för att dra öronen till moment belopp som anges av fordonstillverkaren. Upprepa proceduren för de andra hjulen. Ta bort domkraften och sänka bilen när du är klar.