Hur man installerar Vinyl Base Cove Molding

Hur man installerar Vinyl Base Cove Molding


Vinyl bas vik gjutning är också känd som vinyl bas eller vik bas. Vinyl bas levereras i rullar eller i färdigskurna längder, och finns i två vanliga profiler. De mest populära är viken profil, som har en liten vik eller kurvan vid dess bas. En platt profil finns också. Vinyl bas skärs med en mattkniv eller tenn snips, och limmas på plats med vinyl bas lim. Limmet finns i burkar, eller i rör som passar vanliga tätningspistoler.

Instruktioner

1 Starta din installation på ett innerhörn, eller där basen ligger an mot ett skåp eller dörrhöljet. Skär ett snitt tillräckligt länge för att springa till nästa inre hörnet eller stumfog. Böj basen runt några ytterhörn. Använda värmepistol om nödvändigt för att mjuka basen för böjning.

2 Applicera vik bas lim på baksidan av viken bas, med hjälp av en tandspackel. Om du använder lim från en patron, tillämpa en sträng av lim till basen, och sedan sprida det med tandspackel.

3 Tryck på nyligen limmade BMC på plats. Använd handflatan för att jämna ut eventuella bubblor eller rynkor. Rengör lim pressa ut omedelbart, med hjälp av lämpligt lösningsmedel vid behov.

4 Installera nästa bit av bottenplatta, skära viken sektionen vid 45 grader där det Butts i föregående stycke.