BMI näringsaktiviteter

BMI näringsaktiviteter


BMI står för Body Mass Index, som är ett förhållande som hjälper diagnostisera fetma utan behov av dyr utrustning eller specialutbildade experter, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Experter bestämma kroppsfett procent av hudveck tjockleksmätning eller vattens skalor, eller mer sofistikerade metoder som kallas bioelektriska impedans, DXA-scanning eller isotoputspädning. BMI är inte tillförlitlig för idrottare. Den utvecklades i början av 19-talet för användning med stillasittande människor.

Beräkna ditt BMI

Square din längd i inches, vilket innebär att multiplicera din längd gånger själv. Till exempel, om du är 5 fot, 5 inches, är din längd 65 inches. Sextiofem gånger 65 är lika med 4225. Dela upp din vikt i pounds med din längd i inches, kvadrat. Till exempel, om du väger 150 lbs. och är 65 inches tall, skulle du dela 150 av 4225, vilket motsvarar 0,036 när du avrunda till närmaste hundradel. Multiplicera den siffran med 703 för att få 25,31 efter att du avrunda till närmaste hundradel. Ett BMI på 25 till 29 anses något överviktig, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

Starta en matkonsumtionen dagbok

Skriv ner allt du äter under en vecka, inklusive tuggummi, enskilda bites "smak" mat medan matlagning och snacks. Beräkna kalorier, fett och annat innehåll av näringsämnen i varje förpackad mat du åt med hjälp av information om näringspanelen. Använd US Department of Agriculture Nutrient Database för Standard forskning för att fastställa kalorier, fett och andra näringsämnen i några oförpackade livsmedel. Placera en stjärna bredvid alla objekt som du åt som var hög i kalorier och fett och låg i viktiga näringsämnen. Notera om de objekt du åt oftast var varmt eller kallt, sött, salt, surt eller bitter, kryddig, krispigt eller slät. Notera vilken tid på dagen du åt de minst näringsrika objekt. Observera om du småäta medan distraherad, såsom när du spelar videospel, prata i telefon eller med hjälp av en dator.

Forskning Friska Ersättare

Forskning livsmedel med smaker, texturer och temperaturer som liknar de minst näringsrika livsmedel du åt. Gör en lista över livsmedel med lägre fett- och kaloriinnehåll än de du åt oftast. Utgående från en mat per vecka, ersätta lägre kaloriinnehåll, lägre fetthalt val för mindre näringsrika livsmedel. Tillåt dig själv sex veckor att vänja sig vid de nya livsmedel. Ät inte medan du gör andra saker, så att du minskar "distraherad" eller "tristess" äta.

Upp Ante

Få en fullständig fysisk för att säkerställa att du inte har några hälsoproblem andra än din vikt som kan hindra dig från att utöva. Börja ett träningsprogram anpassat till din konditionsnivå. Om du inte är mycket lämplig och är mer än 20 pund. övervikt, vattenbaserade träningsprogram kan du bygga muskeltonus med mindre stress på lederna eller hjärtat. Börja med 10 minuters mellanrum av fysisk aktivitet, lägga till 10 minuter per vecka tills du har möjlighet att träna i 30-minuters intervall. Alternativa aktiviteter så att du använder olika muskelgrupper varannan dag.