Hur man gör Box fogar med en Bordssåg

Hur man gör Box fogar med en Bordssåg


En box joint är laxstjärten är flatbottnad kusin. Även känd som en fingerskarv, är detta torg gemensamt en god fog för att lära sig för fält gör, eftersom det ger hörn som starka som själva materialet. Du kommer att behöva ställa in en 1/4-tums dado blad och mäta exakt för att få bra resultat. Kontrollera ditt stängsel inställning med måttband före varje snitt för att förhindra oavsiktlig förskjutning.

Instruktioner

1 Clamp de två delarna som skall sammanfogas med de gemensamma ändarna flush. Offset ena kanten av bitar av 1/4 tum. Använd ett måttband för att markera framst varje 1/4 tum.

2 Ta bort arbor mutter i mitten av sågens klinga med en skiftnyckel och byt ut bladet med en 1/4-tums stack dado blad. Dra åt muttern för att låsa den på plats. Justera stängslet till 1/4 tum från bladet. Lokalisera bladhöjdjustering på den sida av sågen kroppen och ställa in höjden på bladet vid 1/4 tum.

3 Starta sågen och kör i slutet av trä som ska skarvas över bladet att skapa en skåra i hörnet av offset pjäs. Stoppa kniven genom att stänga sågen. Justera staketet ut från bladet en ytterligare 1/2 tum. Starta klingan och kör brädorna över igen. Fortsätt att flytta staketet ut halv tum varje gång du kör skivorna om igen för att skapa en kontaktkant på varje bräda.

4 Montera skivorna samman för att bilda skarven. Peka på den lätt med en hammare som sittplats det ordentligt. Dra fogen isär och tillsätt en droppe trälim i varje skåra. Montera fogen ihop och klämma den på plats tills limmet har torkat.