När ska man beskära en Fuchsia

När ska man beskära en Fuchsia


Fuchsior odlas för sina eleganta blommor som dinglar som små dansare från stjälkarna. Fuchsia har flera härdighet nivåer och de kommer i en mängd olika växtsätt. De flesta trädgårdsmästare är bekanta med hängande typ av fuchsia framträdande i ampel. Det finns upprätt och buskiga fuchsior, liksom några stora och härdiga typer, som kallas Cape fuchsia. Fuchsia kommer att producera mer blommor och har en bättre tillväxt vana med beskärning i midspring.

Identifiering

Det finns 122 som heter Fuchsia arter infödda till Mexiko, Central- och Sydamerika och Tahiti och Nya Zeeland. Fuchsior faktiskt finns i många färger, inklusive en mängd olika rosa och rosor, nyanser av lavendel, gult, vitt och grädde. Blomningarna är det självklara identifiera karakteristiska, med sina ruggiga kronblad i lager och accenting färger. Formen på anläggningen varierar, men växterna blommar i början av sommaren och börja producera bladen tidigt på våren. Fuchsia är lämpade för semishade till full sol platser och har klockformade blommor.

övervintring

De flesta fuchsior måste övervintrat inomhus eftersom de inte är vinterhärdig. Anläggningen måste föras inomhus när de kortare dagarna av hösten börjar bromsa blomma produktion. Anläggningen går in i en semidormant period och bör tas in innan temperaturen sjunka. När växter förs inomhus, bör de gå in i en sval 45-55 grader Fahrenheit med svagt ljus. Avta bevattningen till våren. Hardy fuchsia ska begravas i marken och täckt runt med tre till fyra inches av organisk kompost. Mycket tidigt på våren, dra bort kompost från plantan och beskär fuchsia.

Tid för Beskärning

Fuchsior växer upp nytt trä så det är viktigt att beskära dem mycket tidigt på säsongen innan blomknoppar börjar bildas. Mitten av mars är en genomsnittlig tid för att beskära. Beskärning kan göras tidigare i zoner där anläggningen övervintrat utomhus och där temperaturen är tempererat. Beskäras vävnad bör inte utsättas för frystemperaturer eftersom skurna ändarna är känslig. I vissa områden är det en bra idé att kontrollera när datumet för den sista förväntade frysa kommer att vara och inte beskär förrän efter den tiden. Den ideala beskärning tid bör motsvara uppvärmningen temperaturer 12,8 till 15,6 grader Celsius, vilket sporrar anläggningen för att börja producera ny vävnad.

Hur ska man beskära Fuchsia

Fuchsia kan hantera och även frodas efter en hård beskära. Eftersom anläggningen blommar ut av den nya säsongen tillväxt, är beskärning ett avgörande steg för att uppmuntra blommorna. Hängande växter bör skäras tillbaka till kanterna på krukan eller inom fyra till sex inches i mitten av anläggningen. Upprättstående fuchsia skärs till 6 till 10 inches hög, och varje sockerrör måste ha två eller tre noder eller knölar på träet. Mycket vassa beskärning redskap är viktigt för att förhindra skador på trä, och rengör desinficerade knivar förhindrar svamp och sjukdomar introduktion.