Hur man identifierar Michigan Agates

Hur man identifierar Michigan Agates


Agates är dyrbara ädelstenar som bildas när flytande kvarts fyller en ficka i en annan sten som lava. Agater finns i hela Michigan, särskilt längs stränder efter en storm i grus- och gruvor, eller längs vägen i en konstruktion zon. Mönster, färger och banding varierar beroende på temperatur och tryckförändringar medan agat former; på grund av dessa förändringar och olikheter i mineralhalt, inte två agates är identiska. Medan många agates likna andra ädelstenar, de har många distinkta egenskaper som hjälper samlare identifiera dem bland andra stenar.

Instruktioner

1 Besök en av Michigan museer eller berg butiker för agat prover, kartor eller råd som leder dig till en bra plats att lokalisera agat. Ta en klass som hjälper dig att identifiera de egenskaper som gör agat sticker ut från andra stenar.

2 Köp en illustrerad field guide på Michigan stenar eller kolla en på biblioteket. Bra fältlinjer har skrivit beskrivningar och bilder eller illustrationer av alla typer av stenar i sitt naturliga tillstånd. Fält guider är praktiskt att bära med dig när du letar efter agater.

3 Plocka upp en grå sten mindre än 3 inches i diameter som du tror kan vara agat, och väga det mot en annan typ av sten. Agat är märkbart tyngre än de flesta stenar.

4 Håll en sten i solljus eller lysa med en ficklampa på den. Om det är agat, bör du se en mjuk, genomskinlig glöden från kvarts i agat. Knäböj på en strandlinje mot solen och ser över stenarna ligger bara på vattenlinjen. Agat reflekterar mer ljus än andra stenar.

5 Titta på flisas eller trasiga stenar för en glansig, vaxartad utseende eller mjuka, naturliga yta. Sök efter mönster som raka parallella band eller små runda ögon. Leta efter obrutna stenar som kämpar eller har en ytstruktur likt en potatis.

6 Skrapa en sten som du tycker är agat med bladet på en fickkniv. Agat är en hård sten som inte repar.