Kameleonter 'Naturlig livsmiljö

Kameleonter 'Naturlig livsmiljö


Kameleonter är långsamma, trädlevande ödlor kända för sina färgskiftande egenskaper och deras långa, klibbiga tunga. Beroende på art, kan de varierar från 3 till 27 inches i längd. De är populära husdjur, och lära sig mer om både deras livsmiljö i naturen och hur de måste hållas i fångenskap kan hjälpa dig att fatta bättre beslut om sin vård.

Geografi

I naturen är kameleonter huvudsakligen i Madagaskar och Afrika. De kan också hittas i Asien, Mellanöstern och i de södra delarna av Europa.

Plats

När du sätter ihop en kameleont livsmiljö, är ett tyst rum som inte ser mycket trafik ideal. Ett rum på den andra historien är att föredra framför den första, eftersom konstant gatutrafik sett från sin bur kan skaka en kameleont eller göra det illa till mods. Välj ett rum med en stor dagsljus, eftersom kameleonten är en sola ödla och kommer att kräva regelbunden fullspektrumljus.

Funktioner

Eftersom kameleonter lever huvudsakligen i träden, behöver de höga växter att klättra. De kräver också hög luftfuktighet. Chameleons kan vattnas genom ett droppsystem som droppar vatten in i inneslutningen, eller de kan imma på spegeln. De kräver inte substrat eftersom de bor i första hand på de träd eller växter som du tillhandahåller. Kameleonter bör ha en hel del omslag, vilket kommer att göra dem att känna sig säkrare.

överväganden

Kameleonter erhållas i första hand på en diet av insekter och maskar. I naturen, kommer de att jaga dessa insekter ner; i fångenskap, kan detta simuleras genom att placera kameleont s byten på bladen av växten eller dolda i hela inneslutningen. I sin naturliga miljö, kameleonten äter en mängd olika insekter, men om du matar din kameleont bara en eller två olika typer av insekter, stärka dem med vitamintillskott för att kompensera för näringsämnen som kost kan saknas.

Missuppfattning

På grund av den kameleont s ringa storlek, och på grund av storleken på den bur som kan vara tillgängligt, kan nya kameleont ägarna vill införa en andra kameleont till inneslutningen. Kameleonter är aggressivt ensam, dock och territoriella ödlor bör aldrig hållas tillsammans. På samma sätt undvika overhandling din kameleont eftersom det helt enkelt blir stressade och rädda.