Mönster för att göra stetoskop täcker

Mönster för att göra stetoskop täcker


Stetoskop täcker, även känd som värmare eller strumpor, är tyg eller fiber täcker som träs över röret för att skydda polyvinylklorid (PVC) eller gummi från försämring. PVC och gummi sprickor, stelnar och missfärgas efter en tid på grund av exponering för oljor som finns i huden och allmänt slitage från hantering och användning. Det råder oenighet om att inte använda ett stetoskop lock är sanitära och vissa medicinska inrättningar har förbjudit deras användning.

stickad Cover

Mönster finns (se Resurser) för dem med stickning kompetens att sticka ett stetoskop omslag av garn. Stickad omslag stretch väl och passar över bröststycket (även kallad ett huvud), dras upp över slangen och säkra ovanför leden som förbinder binaurals (öron rör). Skarven mellan binaurals är typiskt en Y-form eller en Y-form med en bar ansluten horisontellt till binaurals. Denna gemensamma gör den perfekta platsen för en kvadrat med kardborre band mellan de stickade sidorna för att hålla locket glida ner slangen. Stickade täcker kan göras i någon tätt vävda garn färg.

tygöverdrag

Tyg stetoskop täcker är oftast lätt att sy utan att använda ett mönster på grund av den enkla typ av omslaget. Locket är i grunden ett rör av tyg med ett hölje (se Resurser) längst ned på locket och en kvadrat med kardborre band upptill för att säkra skyddet vid skarven mellan binaurals. Vik en 33-tum lång med 5 1/2 tum bred rektangel av tyg på mitten, vertikalt, med fel sidor av tyget rörande. Sy en raksöm längs den öppna 33-tums långsidan med hjälp av en halv-tums sömsmån. Vik botten av röret upp en tum för att bilda en fåll / hölje. Sy höljet med hjälp av en raksöm och en halv-tums sömmen ersättning, vilket ger en 2-tums öppning genom vilken du kan mata elastisk. Fålla upp i tygröret. Mata elastiska (1/4-tums bred 3 1/2-inches lång) genom öppningen i botten höljet. Sy elastiska ihop ändarna. Sy ihop öppningen. Sy en kvadrat med krok och ögla tejp på insidan mitten av varje sida av övre delen av höljet. Skjut resår över stetoskopet bröststycke (huvud) och över röret. Dra locket över skarven och tryck på kardborre band tillsammans för att säkra locket glida ner.

överväganden

På grund av hygieniseringsmetoder oro, har många sjukhus och medicinska kontor förbjudit användningen av stetoskop omslag. Infektioner och bakterier har hittats på tygklädsel och det är svårt att reglera enskilda tvättmetoder för varje stetoskop lock. Kontrollera med din chef innan du använder ett lock på stetoskop.

Tvättning stetoskop Covers

Ett stetoskop själv kan desinficeras med en lösning av minst 70 procent isopropylalkohol, men tvätta tyg eller fiber täcker är mer besvärlig. Eftersom stetoskop ska desinficeras mellan varje patient, med hjälp av ett stetoskop kåpan erfordrar användning av flera höljen för att säkerställa sanitära förhållanden. Hem tvättmaskiner når inte tillräckligt höga temperaturer för att helt utrota bakterier. Förhållanden såsom ringorm och salmonella har hittats på felaktigt tvättade tyger i sjukhusmiljö. Stetoskop täcker bör tvättas i sjukhustvättanläggningar för att säkerställa temperaturer är tillräckliga för att döda skadliga bakterier. Tvätt omfattar hemma kan förorena ditt hem tvättmaskin och tvätt, samt tvär kontaminera patienter med bakterier.