Hur att sticka en krona

Hur att sticka en krona


Stickning är ett sätt att skapa unika objekt och tillbehör. Du kan göra en fantasifull krona för dig själv, dina barn, eller dina vänner med detta stickmönster. Detta stickade krona ska passa de flesta ungdomar och vuxna huvudstorlekar. Den har en rätstickning mönster, vilket innebär att varje rad är stickad. Detta skapar en fast arbete som inte kommer att krypa över på kanterna, som vissa andra sömmar ofta gör. Grund söm och enkla minskningar för kronan punkter gör detta stickade krona ett bra val för nybörjare.

Instruktioner

1 Kasta 88 maskor med garn på en raka stickor. Gör en slipknot i garnet och placera den på nålen. Gör sedan en loop i garnet och placera den på nålen, dra garnet snäva för att säkra den. Fortsätt att göra och placera slingor tills du har 88 slingor totalt.

2 Sticka första stygn. Sätt den högra nålen uppåt genom den första maskan på vänster st, med vänster nålspetsen framför. Vira garnet framifrån och bakåt runt höger nålspetsen. Ta med sig rätt nålspetsen nedåt genom stygn, fånga den lindade garnet i processen. Rita en ny slinga på höger st med fångade garnet. Släpp den bearbetade stygn från vänster sticka att slutföra den första stickade stygn.

3 Sticka varje stygn i den första raden, sedan vänd arb runt. Sticka varje söm på varje v tills arb mäter 4 tum.

4 Använd reserv strumpsticka att börja sticka nästa rad. Sticka de första 77 stygn på reserv strumpsticka, sedan placera strumpsticka punkten skydd på spetsen av nålen. Sticka de kommande 11 stygn med den ursprungliga par stickor.

5 Sticka de två första stygnen i nästa rad av 11 levande maskor tillsammans genom att sätta nålen i de två första stygnen, sedan arbeta som om de vore samma söm. Sticka tills du kommer till de sista två maskor i raden, sedan sticka ihop dem. Sticka varje stygn av nästa rad. Fortsätt denna minskning mönster tills en söm kvar. Klipp garnet; dra den från vänster till höger genom den sista slingan och dra åt för att säkra den.

6 Sticka de kommande 11 maskor från reserv nålen. Upprepa steg 5. Gör detta för alla som hölls maskor på reserv sticka. När du har helt klar stickning, bör du ha åtta trekantiga punkter som kommer från kronan bas.

7 Sy de två kanterna av basen av kronan tillsammans med användning av en längd av garn och väv nål. Fäst de lösa ändarna med väv nål.