Vilket är det rätta sättet att installera sisalmatta?

Vilket är det rätta sättet att installera sisalmatta?


Sisal är ett naturligt fibermaterial spunnet från agave växten. Det är naturligt brandsäkra, ljud dämpning och stark (Oceanångare använda materialet för ankarlinor). Detta gör den till en långvarig, mycket funktionell alternativ till traditionell matta. Men den naturliga fiber art sisal betyder att det är föremål för fuktproblem. Inte installera sisal mattan i rum som får fuktiga (nära pooler eller spa, i badrum eller kök).

Instruktioner

En Lay mattan griparen i remsor längs väggarna, vilket ger en 1/8-tums gap mellan kanten på griparen och väggen. Spika det att använda grip spikar, stift vända väggarna.

2 Placera underfelt från vägg till vägg så att sömmarna i mitten av golvet låg flush. Skär väggsidokanterna av underfelt så att de ligger i jämnhöjd med väggen. Använd inte lim eller annat bindemedel för att fästa underfelt till golvet. Låt inte sömmarna av underfelt att matcha sömmarna av sisal matta du kommer att lägga över det.

3 Placera sisal mattor på området golv du tänker täcka. Klipp det ungefär att forma längs de yttre och väggkanterna, men lämna de inre sisal kanterna överlappar varandra. Jämna ut eventuella Wiggles, bulor eller vågiga områden längs det inre av rummet. Fastställa hög kvalitet värmeaktiverat söm tejp, klistersidan uppåt längs sömmen där två remsor av sisal möts.

4 Trimma överlappande kanter av sisal matta med en sax för att passa kant till kant. Applicera trälim till en sida. Värm en liten del av den värmeaktiverade sömtejp med ett strykjärn. Låg sömmen över sömmen bandet. Den trälim kommer att hålla ihop kanterna, och den värmeaktiverade sömtejp kommer att binda dem underifrån. Rulla gemensamma slät med en kavel.

5 Flytta längre ner sömmen och upprepa uppvärmning, limning, och valsningsprocessen. Upprepa denna process för hela området av sisal mattor lederna. Låt sista gemensamma området för att ställa in minst en timme innan du sträcka sisal mattor i sitt slutläge.

6 Sträck kanterna av sisal där de möter väggen på plats med användning av ett knä kicker eller ett effekt bår i enlighet med tillverkarens instruktioner. Staple på plats vid kanterna av väggen som du går att använda 12-mm klammer från en häftpistol. Staple ungefär varannan inches rätt upp mot väggen. Trim och stoppa vid behov efter sträckning. Dölja detta häftade kant med socklar där den möter väggen eller med dekorativa matta lister där det möter andra typer golv.