Hur man väljer landhockey Sticks

Hur man väljer landhockey Sticks


Att välja rätt landhockey pinne beror på flera faktorer: tonhöjdsposition, spelstil och din bygga. Det sistnämnda är det viktigaste - om en pinne är för lång eller tung för dig, oavsett den invecklade designen, kommer du kämpar. Vissa fälthockeyklubbor är mer lämpade för kraftspelare, andra för finess spelare. Det bästa sättet att välja en landhockey pinne är att besöka en sportaffär och prova några sticker ut.

Instruktioner

1 Kontrollera längden på klubban genom att stå på marken bredvid dig. Fälthockeyklubba skulle komma en till två inches under midjan. Det är bra att ha en längre pinne i försvar och en kortare pinne om att spela i anfall.

2 Ta tag i fälthockeyklubba och kontrollera att vikten är jämnt fördelad. Typiskt, pinnar är mellan 510 och 709gr. De mest lämpliga pinnar för försvarare tenderar att vara tyngre (624gr-680gr), för framåt, tändare (539gr-567gr), och för mittfält någonstans däremellan för att möjliggöra både kraft och finess.

3 Välj vilken typ av tå - den krökta änden av pinnen som används för att slå bollen - lämpar sig bäst för din position och spelstil. "Shorti" tårna är bäst för finess spelare ser att dribbla, "hook" tår för kraft spelare och "MIDI" tår erbjuder både viss makt och vissa finess.

4 Välj materialet i ditt område hockeyklubba: kol, kevlar och glasfiber pinnar är alla tillgängliga och kommer inom landhockey föreskrifter. Det material du väljer beror enbart på dina egna önskemål.