Hur man tråd en 12V relä

Hur man tråd en 12V relä


De flesta 12 volt reläer driva tillbehör i ett motorfordon. Applicera en liten mängd, så lite som 0,2 ampere ström till reläspolen stänger kontakter för att mata ström till ett tillbehör som kräver mer ström för att fungera, oftast över 20 ampere. Att koppla en fordons relä, göra minst fyra anslutningar: två kablar till spolen för att driva reläet själv och två kablar till reläkontakterna att slå på strömmen till tillbehöret. Du behöver tillräcklig elektrisk skicklighet att välja verktyg, tråd och kontaktdon för jobbet.

Instruktioner

1 Anslut kablarna till spolen i reläet. Detta kräver två trådar från varje sida av spolen för att positiv och negativ spänning från fordonets elsystem. Du måste också köra någon av trådarna genom en övergång till faktiskt använda reläet.

2 Anslut den "vanliga" (C) terminal av reläet till en batteriförsörjning. Detta kan vara samma leverans du använder för att driva spolen. Se hänvisning autoshop101.com för relä ledningsuppgifter.

3 Anslut strömingångsledning från den utrustning du vill styra med reläet till "normalt öppen" (NO) terminal av reläet. När reläet fungerar, kommer den interna kontakten sätta spänningen på detta stift.