Hur man hittar locket på en septisk system

Hur man hittar locket på en septisk system


Septiktankar och åtkomstöppningarna, ofta täckta med jord och bortglömda, kan kräva omfattande undersökning för att lokalisera. Många husägare begrava septisk tank lock på landskaps gården. Septiktank inspektions rör, skär ofta under ytan för att underlätta gräsklippning, kan också vara svårt att hitta. Septisk tank lock måste hittas när tankarna pumpas eller repareras. Trots uppenbara tecken har tagits bort, med hjälp av ledtrådar och teknik, septisk tank tillgång hål lock kan hittas igen.

Instruktioner

1 Leta reda på rengörings där septisk rörsystemet finns i hemmet. Följ varje fysisk lutning bort från huset och leta efter en betong eller plastlock septiktank. Ofta kommer septisk systemkonstruktörer följer den naturliga konturer av landskapet när du placerar septiktankar.

2 Survey landskapet för eventuella låga punkter, dött gräs eller alltför grönt gräs.

3 För in spetsen på en sond eller tunn rör i marken där det finns misstanke om tanken att vara och tryck hela vägen ner försiktigt. Om ett hinder påträffas, dra sonden ur jorden och sätta in den i närheten för att kontrollera om en sten eller tank har hittats. Om sonden är i rätt område, bör tanken att snabbt.

4 Probe konturerna av septiktank med en sond eller en liten fast rör och markera konturen med flaggor. De flesta septiktankar är konstruerade med en tillgång hål i mitten av tanken eller två access hål jämnt fördelade över toppen av tanken.

5 Gå området med en metalldetektor på den sida av huset där VVS utgångar. Armering i tanklock eller metallhandtag ingjutna i betongen kan plockas upp av metalldetektorn. När metalldetektorn ljud, kontrollera locket läge genom att sätta sonden och känsla för locket.