Hur man gör en medeltida armband

Hur man gör en medeltida armband


Det finns två grundläggande typer av medeltida smycken: smycken gjorda för viktiga personer som kan spendera stora summor pengar för bitar och smycken gjorda av vanliga män och kvinnor för personlig dekoration och utsmyckning. Smycken för personlig prydnad gjordes ofta av vanliga material som läder, snäckor, trä, polerade stenar, keramiska pärlor, ben, fjädrar och små bitar av metall och tråd.

Instruktioner

1 Välj en cirkulär sten pärla som med ett ihåligt centrum. Klipp två bitar av läder sladd 18 inches lång.

2 Vik en läderrem i halv. Passerar slingan genom den cirkulära öppningen i sten bead. Bringa ändarna av läder genom lädret öglan och dra snug. Upprepa på motsatt sida av stenen pärla med andra läder sladden.

3 Lägg till en bärnstensfärgad pärla på varje läderrem. Passera en läderrem till slutet av en långsträckt trä pärla. Trä den andra läder sladden på samma sida av stenen genom den motsatta änden av samma trä pärla. Dra sladdarna tight. Lägg till ett gult pärla på varje läderrem.

4 Gäng både läder sladdar genom en större ebenholts pärla och dra dem ordentligt. Lägg till ett gult pärla på varje läderrem. Passera en läderrem till slutet av en långsträckt trä pärla. Trä den andra läder sladden på samma sida av stenen genom den motsatta änden av samma trä pärla. Dra sladdarna tight. Lägg till ett gult pärla på varje läderrem. Upprepa denna process för den andra sidan av armbandet.

5 Fortsätt beading samma mönster tills armbandet passar på handleden med en halv-tums lucka. Knut lädret nära den närmaste pärlan. Ta varje par av två läder sladdar tillsammans och knyt dem. Ta de fyra läder sladdar tillsammans för en slutlig knut. Skjut små pärlor på ändarna av varje läder sladd och gör en knut i slutet av varje sladd.